Žuti detalji - spas od zime


Žuti detalji - spas od zime

Loše vreme, hladnoća i nedostatak sunca, zimi postaju prava mora. Dani se skraćuju, i sve je manje svetlosti u Vašem domu. Još ukoliko vam je stan okrenut ka severu ili zapadu,onda sunčane sate sigurno bojažljivo hvatate u momentima. Enterijeri su često prilagođeni vašim potrebama i željama sa bojama koje ste brižljivo birali, ali ipak nije naodmet da uradite poneku sitnicu i izmenu, da biste se osećali malo ugodnije i toplije. Jedno od rešenja je svakako uvođenje žute boje u vaš prostor. Uklapa se veoma dobro sa sivom, belom i crnom bojom, a možete je koristiti i u vidu dekorativnog tapeta na jednom zidu. Najbolji efekti se postižu sa detaljima.

SOFE
Postojeću crnu sofu možete osvežiti postavljanjem štepanog prekrivača u žutim tonovima. Bogato će delovati i osvežiti vaš kutak. Odlično će se uklopiti sa belim stočićem, lampom i konzolnom belom policom. Kontrast sa sivim zidom oplemeniće ceo ambijent. Možete se odlučiti i da celu sofu presvučete u žuti mebl štof, kao trajnije rešenje. I ovde se kombinacija crne i žute boje pokazala veoma efektnom.

KUHINJA
Zamenite frontove kuhinje novim, ili jednostavno samo neke od njih prelepite žutom samolepljivom nalepnicom. Dobićete novi imidž i delovaće zanimljivo. Ova nijansa žute boje uneće radost u vaš prostor i tmurne dane učiniće vedrijim i lepšim.

DEČJE SOBE
Za Vaše mališane ubacite dekore žutih nijansi na zid i nameštaj u vidu fioka i dekorativnih tapeta. Uz ostale bojene detalje uveseliće dečji kutak. Velika slika sunca na plavom zidu je idealno rešenje za hladne zimske dane. Uz tapet, možete i deo za sedenje presvući u žuti mebl štof i uneti malo topline u sobu vašeg mališana.

DEKORATIVNI JASTUČIČI
Mogu učiniti čudo. Ukoliko imate sivu, crnu ili braon sofu, postavite ih u nepravilnom položaju i u većem broju. Učiniće da sofa izgleda potpuno drugačije. Ima ih na tržištu po pristupačnim cenama. Sve ovo delovaće još lepše uz podnu lampu sa sunčano žutim abažurom.

DRAPERIJE
Jedna od najvećih dekorativnih promena u prostoru, dobija se postavljanjem novih zavesa i drapera. Ambijent će delovati mnogo ušuškanije i svetlije ukoliko se odlućite da ih postavite u žutim tonovima. Ceo prostor će prosto zasijati novim sjajem. STOLICE I FOTELJE
U trpezariji se možete odlučiti za promenu stolica ili samo mebl štofa na njima. Uzmite mekane, udobne stolice za sedenje u žutim nijansama. Dobro se uklapaju sa belim, crnim i stolovima od prirodnog drveta. U dnevnoj sobi uvek možete jednu fotelju proglasiti za glavnu, i dati joj žuti glamur. Kao detalj izgledaće perfektno.

Izvor: Zena.Blic.rs