Ulepšajte dom detaljima


Ulepšajte dom detaljima

Život čine male stvari. Ovo pravilo važi i za uređenje doma. Bez obzira na to kakav nameštaj imate, sitno pokućstvo i neobični detalji daće vašem domu sasvim novi, lepši izgled. Izaberite nekoliko, pažljivo ih rasporedite i zimski dani više neće biti tako tmurni.

Vesele nalepnice
Zid pored kreveta u spavaćoj sobi, umesto tapetama, možete da ukrasite cvetnim nalepnicama. Prodaju se u bolje snabdevenim knjižarama i farbarama, a izbor je odličan. Vi samo treba da uskladite boju nalepnica sa preovlađujućom bojom u sobi.

Uramite fotografije
Na CD-u ili u kompjuteru čuvajte sve slike sa putovanja, rođendana, porodičnih i drugih proslava. One najlepše, vama posebno drage uramite. Tako će vas uvek podsećati na lepe trenutke i davati vam snagu za nove životne izazove. Ne zaboravite da tako lepe uspomene zaslužuju i najlepši ram.

Šareni jastuci su hit
Šareni jastuci ili prekrivači mogu da osveže i staru garnituru za sedenje, ali i čitavu dnevnu sobu. Ne morate kupovati nove jastučiće. Postojeće presvucite materijalom u kontrastnoj boji i rasporedite ih po foteljama i ležajevima. Najbolje bi bilo da imate nekoliko navlaka koje ćete menjati, pa će vam jastučići uvek delovati kao novi. Što se prekrivača tiče, nabavite jedan koji u hladnim večerima može da služi i za ušuškavanje dok gledate televiziju.

Ništa bez cveća
Biljke daju dušu svakom prostoru, naročito kada su u lepoj saksiji ili vazi. Asociraju samo na lepe stvari, na radost, ljubav, prijateljstvo i uvek im se divimo, bez obzira na to da li smo ih nabavili sami ili smo ih dobili. Ako nemate mnogo vremena, birajte biljke koje ne zahtevaju mnogo nege.

Ukras vremena
Ručni satovi, satovi na mobilnom i kompjuteru mogu da nam služe dok smo u kancelariji ili napolju. Međutim, u kući je zidni sat ili veliki časovnik na komodi prosto nezamenljiv. Redovno će nas opominjati da ne kasnimo i uz to će nam ulepšavati životni prostor. Postavite sat tako da može da se vidi sa što više mesta u prostoriji.

Ulepšajte sto i komodu
Na staru komodu stavite atraktivnu vazu koja će dnevnoj sobi ili trpezariji dati poseban šarm. Vaza treba da dominira ili bojom ili oblikom. Trpezarijski sto ukrasite stolnjakom, miljeom ili lepom činijom koju možete da koristite za voće, šarene bombone ili za kestenje i šišarke koje vaša deca donose iz parka.

Izvor: Zena.Blic.rs