Ukrasite vrata, razbijte monotoniju


Ukrasite vrata, razbijte monotoniju

Sobna vrata u svakom domu imaju važnu ulogu jer, osim što razdvajaju prostorije, sve više imaju i dekorativnu funkciju. Posle kvaliteta kupcima je najvažniji dizajn, tako da se proizvođači utrkuju ko će osmisliti što bolje i jeftinije rešenje. U poslednje vreme pravi hit su folije i dekorativne nalepnice za vrata, kojima vrlo lako možete da promenite izgled sobnih vrata. Ukoliko želite da ih ukrasite nalepnicama s različitim motivima, to možete lako i sami da uradite, a ako se pak opredelite da vrata presvučete 3D folijom, za to ćete morati da angažujete stolara. Glavna prednost vrata presvučenih folijom jeste u tome što su izuzetno otporna na habanje i što izgled folija savršeno oponaša izgled prirodne teksture drveta.

FOLIJE SA DRVENIM DESENIMA Ukoliko nemate dovoljno novca da kupite vrata od punog drveta, odlično rešenje za vas jesu folije s drvenim desenima. Prema rečima Jevrosime – Rose Kukanjac iz beogradske stolarije „God“, ove folije su veoma tražene jer su dugotrajno, praktično i lepo rešenje. U ovoj radnji sobna vrata možete ukrasiti i jednobojnim i sedefastim folijama, a cena vrata presvučenih folijom s ugradnjom košta oko 20.000 dinara zavisno od modela. Sama folija po metru kvadratnom košta oko 600 dinara. Opet, ako želite da razbijete monotoniju u stanu i veselo i neobično ukrasite svoja sobna vrata, pravo rešenje za vas su samolepljive nalepnice za vrata. Ove nalepnice, u čijoj osnovi je PVC folija, otporne su na vodu i ne blede, a da biste ih imali u svom domu, potrebno je samo da imate skroz ravna vrata. Nalepnice jedino nisu otporne na mehanička oštećenja.

TELEFONSKA GOVORNICA USRED KUĆE Nalepnice za vrata se lepe brzo i lako, a dovoljno je samo da pažljivo sledite uputstva. Na sajtu www.nalepnica.rs postoji veliki izbor nalepnica za vrata čija cena se kreće oko 3.700 dinara. Jednom upotrebljena nalepnica ne može se više koristiti, a u zavisnosti od želje kupca prave se u različitim dimenzijama i s raznim motivima. Tako usred kuće možete imati telefonsku govornicu ili gledati čuveni Ajfelov toranj.

Uputstvo za lepljenje 1. Dobro očistite vrata pre nego što zalepite nalepnicu. Ako su mokra i prljava, nalepnica se neće dobro držati. 2. Nalepnicu pažljivo odvajajte od zadnjeg papira kako ne biste oštetili desen. U slučaju da se nalepnica teško odvaja od zadnjeg papira utrljajte nekoliko puta prednju transfer foliju. 3. Kada zalepite nalepnicu sa transfer folijom na vrata, pređite nekoliko puta rukom preko cele folije kako bi se nalepnica što bolje zalepila. 4. Na kraju polako uklonite transfer foliju sa nalepnice.

Izvor: BLIC