Trend: Restauracija rustičnog nameštaja


Trend: Restauracija rustičnog nameštaja

Roditelji uživaju da sređuju nameštaj za dečje sobe, a bakina komoda mogla bi da bude idealna polica za presvlačenje bebe

Dok je pre nekoliko godina restauracija starog nameštaja bila tek hir maštovitih i kreativnih osoba, ove sezone je to apsolutni trend.

U gotovo svakom domu postoje komadi koji su nasleđeni ili imaju originalnu priču, odišu posebnošću, a za njih su i ukućani emotivno vezani.

Teško je osloboditi se omiljene fotelje, rustične komode ili ormara koje su naši preci koristili... U razvijenim zemljama apsolutni je trend oplemenjivanje takvih elemenata, kao i njihovo usklađivanje sa aktuelnim trendovima.

Roditelji uživaju da sređuju nameštaj za dečje sobe, a bakina komoda mogla bi da bude idealna polica za presvlačenje bebe, dok se u stari sanduk osvežen atraktivnom bojom mogu smestiti sve igračke mališana.

Ukoliko se upustite u ovu avanturu, naoružajte se strpljenjem, četkicom, bojama, materijalima...

Stari nameštaj najbrže i najlakše ćete osvežiti ako ga prefarbate, ali bi prethodno šmirglanjem trebalo da uklonite staru boju i prethodne slojeve, kako bi površina bila ravna.

Osim bojenja, vrlo atraktivno izgledaju i samolepljive tapete modernog desena, koje su pogodne kada je nameštaj ošetećen u većoj meri. Keramičke pločice, školjke, kamenje, perlice, posteri takođe mogu da izgledaju vrlo zanimljivo na starim elementima i učine ih super modernim.

Izvor: Novosti.rs