Tkanine koje odišu stilom


Tkanine koje odišu stilom

Mebl štofovi su glavni adut dekoratera jer unose poseban pečat, naglašavaju lepotu nameštaja, a izbor je ogroman.

Nameštaj tapaciran finim tkaninama odiše stilom, privlači pažnju i ako je dobro uklopljen u ambijent svakako je jedan od najefektnijih detalja u enterijeru. Mebl štofovi su glavni adut dekoratera jer unose poseban pečat, naglašavaju lepotu nameštaja, a izbor je ogroman pa mogu da se uklope u sve stilove.

Boje i sastav materijala bi trebalo birati u zavisnosti od namene konkretnog elementa i prostorije. U trendu su dezeni sa strukturom koji se najbolji uklapaju uz klasične stilove, ali mogu da u vidu jednog komada unesu notu egzotike u moderan ambijent.

Prirodni materijali su uvek dobro rešenje jer doprinose zdravoj klimi u domu, ali često su i najskuplji, kao i komplikovani za održavanje. Za tapaciranje garnitura za sedenje, sofa i fotelja najčešće se koristi prava koža ali i vuna, pamuk, mešavina lana i svile što deluje zaista sofisticirano.

Međutim, eksploatacija prirodnih materijala ugrožava ekološku ravnotežu, zato se proizvođaći tekstila trude da veštačke tkanine tako usavrše da deluju poput prirodnih, makar vizuelno. U ponudi se mogu, osim eko kože i štofa, i specijalni materijali koji su antialergijski, nezapaljivi i otporni na fleke.

Izvor: Novosti.rs