Svetlo drvo i lovački detalji


Svetlo drvo i lovački detalji

Novi trendovi u enterijeru na Sajmu nameštaja u Kelnu: Puno drvo nastavlja da dominira savremenim ambijentima, a ove godine akcenat je na svetlim nijansama

Prirodno, lako, lepršavo, veselo, takav trend je promovisan na prestižnom Sajmu nameštaja u Kelnu. Održan je u januaru pod sloganom "Osmisli, opremi, živi", a više od 1.200 izlagača iz sveta uspešno su se uklopili u tu krilaticu.

Puno drvo nastavlja da dominira savremenim ambijentima, kako stambenim tako i poslovnim prostorom, a ove godine akcenat je na svetlim nijansama. Posebno je popularan nameštaj od izbeljenog hrasta hrapave površine.

Proizvođači su promovisali nameštaj lake forme, praktičan, opremljen brojnim dodacima. Pažnja je usmerena i na tkanine koje imaju cilj da unesu toplinu u dom. Pravu kao i ekološku kožu na garniturama za sedenje zamenio je štof, aktuelni su prugasti i karirani dezeni, dok je cvetni motiv više zastupljen na zidovima nego na nameštaju.

Različite zidne obloge apsolutno su obavezne u modernom ambijentu, bilo da se radi o tapetama (i tu su zastupljene pruge), dekorativnom kamenu ili drugim materijalima, postavljaju se u svim prostorijama, a ne samo u dnevnom boravku. U kombinaciji sa LED lampicama deluju vrlo atraktivno.

U prvom planu ove godine biće mat nijanse tamnoplave, braon i bele, dok se narandžasta, ružičasta, zelena i ljubičasta pojavljuju u vidu detalja. I dalje je aktuelna mešavina različitih stilova sa akcentom na originalnosti, a novitet su lovački detalji. Srne, jeleni, ali, pre svega, jelenski rogovi, bilo da su pravi ili su zastupljeni u prostoru u vidu crteža ili skulpture, asociraju na lovački dom.

Kupatilo je i dalje udoban kutak za uživanje, polako se pretvara u veličanstvenu SPA zonu, a tome će svakako doprineti i kade u boji, koje su promovisane u Kelnu.

Izvor: Novosti.rs