Stvorite privid prostora u malom domu


Stvorite privid prostora u malom domu

Većina ljudi misli da mali prostor ne može dobro da se uredi. Ali istina je da, uprkos ograničenjima, postoji mnogo trikova koje možete koristiti da bi vaš dom izgledao prostrano i lepo bez obzira na kvadraturu.

Sve zavisi od veštine dekorisanja da li će prostor izgledati prostranije - trik je u pravoj vrsti nameštaja i osvetljenja. Čak i boje prostorija imaju značaj. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći:

PRAVA VRSTA OSVETLJENJA u sobama može da pomogne u stvaranju iluzije prostora. Kada živite u relativno maloj sobi, izbegavajte korišćenje plafonskog svetla jer ima tendenciju da smanji visinu prostorije. Koristite lampe da biste eliminisali senke. Prirodno osvetljenje je još jedna odlična opcija. Držite prozore otvorenim tokom dana, jer će prostorija izgledati veće. Ako možete, isprobajte različite veličine lampi u sobi. One, takođe, mogu dodati osećaju većeg prostora.

NAMEŠTAJ JE KLJUČNI DEO dekora kuće. Kupovina pogrešnog nameštaja može učiniti da vaš dom izgleda skučeno. Izbegavajte sve što je glomazno: velike sofe, stolice, komode. Umesto toga, koristite višenamenske komade - poput taburea koji služi kao stolica, stočić za kafu i za odmaranje stopala. Uvek postavite najveće komade nameštaj u vašem domu protiv najduži zid. Izbegavajte postavljanje nameštaja u blizini prolaza. U slučaju da imate drvene starinski obrađene kovčege, iskoristite ih kao stočić i stavite zabavnu stonu lampu, vazu ili prekrijte tkaninom sa zanimljivom šarom. Možete ga koristiti i kao dodatnu fotelju uz tanak jastuk.

UGRAĐENI NAMEŠTAJ je neophodan za male domove. Na primer, ugrađeni ormari, fioke, police sa knjigama. Čak i kreveti, zašto da ne. Ideja je da se izbegne što više nameštaja koji će prekrivati pod prostora.

Izvor: Smedia.rs