Stolica koja čuva kičmu


Stolica koja čuva kičmu

Stolica u obliku lopte pruža mogućnost da tokom sedenja kičmu držite u ispravnom položaju i da zatežete mišiće

KOMPANIJA Technogym nedavno je predstavila ellness Active Ball Sitting, stolicu nalik na onu za pilates, samo što je namenjena za rad na komjuteru.

Stolica u obliku lopte pruža mogućnost da tokom sedenja kičmu držite u ispravnom položaju i da zatežete mišiće. Lako je prenosiva, a na njoj možete i da vežbate, kako kod kuće tako i bilo gde.

Ipak, njena najveća prednost je to što čuva kičmu od oštećenja i sprečava nastajanje bolova u donjem delu leđa koji se javljaju kada predugo sedimo.

Uostalom, u njenom stvaranju učestvovali su lekari, odnosno stručnjaci za kičmu.

Ova dinamična stolica je pri dnu nešto teža, što je uprkos obliku čini stabilnom.

Njen gornji deo presvučen je antibakterijskim materijalom koji može da se ukloni uz pomoć rajsferšlusa, što znači da presvlaku možete i da perete u mašini za veš, na 30 stepeni, i da je održavate čistom.

Stolica se proizvodi u dve veličine odnosno u dva obima, u zavisnosti od toga da li ste niži ili viši od 170 cm, a kada je reč o njenom korišćenju, tokom prvih deset dana potrebno je pridržavati se nekih pravila: prvog dana na njoj sedite samo jedan sat, drugog dana - dva, trećeg - četiri sata, od četrtog do desetog od četiri do šest sati, a posle desetog dana na njoj možete da sedito koliko god želite.

Ali preporučljivo je da povremeno ustajete i prošetate se po prostoriji.

Izvor: Novosti.rs