Spavaća soba - komfor kakav zaslužujete


Spavaća soba - komfor kakav zaslužujete

Ukoliko tek počinjete sa projektovanjem stana ili kuće usvojite stav da zaslužujete malo komfora, luksuza i hedonizma.Neka vaša spavaća soba bude prostor u kome ćete da se odmorite, gde ćete provoditi više vremena, gde ćete moći da popijete kafu i čaj, da doručkujete, iz koga ćete ići u sopstveno kupatilo i garderobu. To nije privilegija, već potreba izlaska iz ustaljenih šema i gotovih rešenja.

Bez obzira na veličinu prostorije uvek je dobro da vaša spavaća soba bude sadržajna po pitanju nameštaja i različitih materijala. Svakako da različiti materijali i boje doprinose vašem boljem osećaju i razbijanju monotonije. Krevet je uvek dobro postaviti na centralno mesto, sa koga imate dobar pregled prema celom okruženju u sobi i čistu komunikaciju do garderobe i kupatila. Kružni ili kockasti, uvek su upotpunjeni pratećim noćnim stočićima koji mogu biti u različitim bojama.

KRUŽNI KREVET
Fantastičan kružni krevet u tamnoj braon koži i sa posteljinom u istom tonu, divno izgleda sa dekorisanim zidom u pozadini. Tapete valovite forme pažljivo su uklopljene sa mekim maslinastim draperima i jarko crvenim lampama za čitanje. Preko puta je garderober iz dva dela sa velikim kliznim furniranim vratima u nijansi trešnje. Nezaobilazno drvo je opet dalo moć luksuza i topline provlačeći se na parketu i po obodu plafonskih svetiljki.

KLASIČAN ČETVRTASTI
Možete se igrati sa pozadinom iza kreveta, u ovom slučaju kvadratnog i tapaciranog u bež materijalu, u sklopu koga će prelepo izgledati oker sjajni draperi. Izražena polukružna šara na tapetama je opet dala monumentalnost i podigla nivo luksuza. Preliva se u svim nijansama bež i braon tonova. Sve možete upotpuniti velikim Tv ekranom u sklopu garderobe.

ZLATKASTI TONOVI
Zidne drvene obloge izražene žilaste strukture sjajno će izgledati sa tapetom klasičnije šare i zlatkastog tona između njih. Dobićete divnu sobu za uživanje gde je sve mekano, ušuškano i protkano toplim drvenim nijansama. Profilisane lajsne se pojavljuju po obodu plafona i na zastakljenim vratima garderobera, formirajući konačnu sliku sa toplom nijansom parketa. Sve je upotpunjeno foteljama za sedenje i stočićem za šminkanje, koji je pomalo zaboravljen i jednostavno izbačen iz spavaćih soba. Ova malo klasičnija forma zahteva i adekvatnu rasvetu sa mesingom i blagim profilisanim detaljima na lampama, koji će vas naprosto osvojiti.
SAVET
Slobodno isprobajte svoju kombinaciju sa drvenim oblogama u kojima su sakrivena vrata i svoju originalnu šaru na zidu. Svi navedeni primeri upućuju na bele plafone i zidove koji se najbolje uklapaju i prave dobre kontraste sa drvetom i tamnijim zidnim oblogama. Uvek možete izabrati određena rasvetna tela koja će biti neobična po obliku i boji, što je veoma dobro,jer daje potreban impuls kreativnosti.

Izvor: zena.Blic.rs