Senzualno uređenje doma


Senzualno uređenje doma

Oči su oduvek bile ogledalo duše. Kada nekoga pogledate, po očima možete znati kakav je. Tako je još od davnina. I uvek je prijatno kada vidite lepo oko, bilo ono plavo, zeleno ili smeđe. Ženske oči su još izražajnije, pošto imaju tu privilegiju da se putem šminke ukrašavaju i doteruju, tako da izgledaju mnogo krupnije i zavodljivije. Primena senzualnih stvari u enterijerima je isključivo veoma lična stvar koja može doprineti da vaš ambijent dobije potpuno drugi karakter.

Umesto standardnih boja i tapeta koristićete neobične i nesvakidašnje detalje na vašim zidovima. Veliki je izbor tema, ukoliko se odlučite, počev od slika očiju u mega dimenzijama, peko izazovnih usta, do ruku i lepih zagrljaja. Uvek se možete vratiti na uobičajene varijante tapeta sa gradovima i pejzažima, ali pojedini delovi tela uvećani i postavljeni na veliku zidnu površinu prosto deluju veoma izazovno.

OKO UZ TRPEZARIJSKI STO
U potkrovljima ove slike deluju još monumentalnije, baš zbog velikih visina zidova i širine prostora. Tapet sa okom je postavljen uz trpezarijski sto naglašavajući i definišući deo za ručavanje, pošto klasične trpezarije nema, zbog otvorenosti prostora. Najbolje je da se izvede u vidu mat nalepnice, na čistom i ravnom zidu, i da to uradi stručno lice.

OKO SA OGLEDALOM
Usta i oko u mega razmeri, potpuno će nestvarno delovati ukoliko ih kombinujete sa velikim ogledalima. Prelamanja svetlosti i likova doprineće potpuno neobičnoj atmosferi u prostoru. Možete ogledala postaviti u prostoru jedno naspram drugog i uživati u različitim igrama slika na zidovima. Ukoliko imate mali stan, iskoristite mogućnost postavke ogledala, kako biste i vizuelno proširili prostor.

OKO NA PLAKARU
Visoki plakarski prostor za odlaganje ne mora biti monoton i zatvoren običnim kliznim vratima. Upotrebite slike sklopljenih ruku, divno našminkanog oka i senzualnih usta i poređajte ih jedno pored drugog. Zalepite ih na staklo kliznih vrata i dobićete zanimljiv kolaž koji će osvežiti sobu. Ukoliko i okolne zidove dekorišete jakim bojama dobićete veoma dinamičan i zanimljiv ambijent.

Izvor: Zena.Blic.rs