Romantika u belom


Romantika u belom

Uvek se vraćamo beloj boji. Nekako je najzahvalnija i ako niste sigurni kako biste nešto uradili, bela je veoma dobar izbor. Kada se radi o klasičnim enterijerima, ona ih uvek smekša i vizuelno ublaži tako da deluju lagano i prozračno.

Ta nova klasika nekako je stalno prisutna. I sve je više zahteva za ovom vrstom nameštaja u prostoru. Možemo sve to nazvati i nekom novom romantikom, što da ne? Vraćaju se zanimljivi oblici na raznim komadima nameštaja, gotovo u svim prostorijama stana ili kuće. Ovakav mobilijar zahteva skuplju izradu i vrsne majstore, ali se radi o unikatnim komadima. Ukrasi na plafonima i dekorativni stubovi takođe su deo ovog pravca. Zanimljivo postavljeni i uklopljeni daju interesantne slike u enterijeru.

DEKORATIVNI STUBOVI
Najčešće su izvedeni od poliuretana, jer se lako uklapaju na licu mesta u suvom postupku. Takođe ih možete izvesti i od livenog gipsa. Postoji veliki izbor dimenzija u njihovoj širini i visini u zavisnosti od toga gde se postavljaju u prostoru. Mogu biti različitih obrada kapitela i profilacija na samom stubu i ukoliko se koriste umereno, daju dobar efekat.

DIZAJNIRAN KREVETA
Ovakav dizajn kreveta za spavanje sigurno će zadovoljiti pristalice i modernog, ali i klasičnog uređenja stana. Nekako je baš kako treba da bude. Komotan, moćan, odiše prostranošću, volumenom i luksuzom. Uzglavlje je tapacirano kožom, dok su sve njegove linije fantastično izmodelovane.

KUPATILO
Nagledali smo se raznih ormarića za kupatilo. I u raznim obradama, od drvenih furnira, preko bojenog medijapana i zakrivljenih formi. Međutim pravo osveženje možete postići upravo originalnim detaljima na njemu, poput bojenih panela, sečenih u vidu ukrasne vijugave forme. I ništa više vam nije potrebno, nikakvi dodatni detalji, dobili ste savršen akcenat u kupatilu u vidu lepe kitnjaste skulpture.

RELJEF NA PLAFONU
Sa marokanskim reljefom na plafonu susrela sam se odavno. Ručno rađeni plafoni, bojeni raznim bojama odavali su prestiž vlasnika. Danas malo ko od nas ima visoke plafone u stanu. Nekako smo stali na 250 cm ili 260 cm i izgleda da nam je to za sada optimalno. Ali bez obzira na sve, možete uraditi vaš reljef na plafonu od gipsa ili poliuretanskih plitkih kaseta debljine samo 4 cm i napraviti na njemu zanimljivu igru. Brzo se postavljaju i ukrajaju na licu mesta. Postavite ih celom površinom plafona, jer će delovati mnogo bolje, luksuznije i bogatije za oko.

Izvor: Zena.Blic.rs