Romantične boje u trendu


Romantične boje u trendu

Ako ste planirali da osvežite dom i unesete snagu proleća, dekorateri predlažu koralne i purpurne nijanse

Ako ste planirali da osvežite dom i unesete snagu proleća, dekorateri predlažu koralne i purpurne nijanse. Boje koje asociraju na romantiku, odlično se uklapaju u moderan stambeni ambijent.

U zavisnosti od intenziteta mogu da se upotrebe kroz detalje ili naglase na većoj površini.

Vrlo atraktivno deluju na kuhinjskim elementima ili na kupatilskoj komodi, kao i na zidu spavaće sobe. Ipak, ovakva, prilično hrabra, rešenja, oduševiće posebno dame i oplemeniti ženski kutak.

Međutim, mogu da budu zanimljivo rešenje i u "muškom dekoru", ako se ograniče na detalje. Purpurna draperija ili mali koralni dekorativni jastuci na modernoj i udobnoj garnituri za sedenje, osvežiće muški kutak u kojem uglavnom dominiraju tamne nijanse i stroge linije.

Svetliji tonovi ove dve boje su praktičniji za kombinovanje od tamnijih, koji mogu da "zaguše" ambijent iako deluju elegantno u prostoru.

Stručnjaci za enterijer posebno upozoravaju na purpurno ljubičastu, jer u tamnoj varijanti može da uzrokuje pad raspoloženja i depresiju, što nikako nije u skladu sa prolećem i buđenjem emocija.

Svetli tonovi ružičaste deluju lepršavo u domu koji ima jako prirodno osvetljenje, ali ne bi trebalo preterivati sa njom ako ambijent oskudeva sunčevim zracima, jer neće doći do izražaja koralni prelivi.

Izvor: Novosti.rs