Retro detalji učiniće vaš dom neodoljivim


Retro detalji učiniće vaš dom neodoljivim

Nostalgični pogled u prošlost ili samo neka prohujala vremena, potreba za oživljavanjem starih stvari, sećanje na razuzdane šezdesete godine. Sve to odlikuje sadašnji retro dizajn. Moderna industrija se utrkuje sa izradom komada nameštaja u klasičnom stilu, ali sa modernim dezenima, štampanim materijalima, jakim bojama i napadnim ukrasima. Nekada stilske teške komode sada pronalaze svoj život u novom ruhu,obučene i sofisticirane sa mekom elegancijom i prefinjenom notom. Preovladavaju meki i zaobljeni oblici mnogo suptilnije izrađeni i prilagođeni modnom trendu. Tako da veoma često možete pronaći i komode sa štampanim fotografijama idola šezdestih godina, sa printovima zaboravljenih stripova, u mega dimenzijama na sofama i jastučićima. Interesantno je da preovladavaju jake i kontrastne boje,koje ne moraju uvek da se uklapaju sa šarenom i geometrijski dizajniranom pozadinom zida ili tepiha.

STO I STOLICA
U jednom modernom belom enterijeru, dovoljan je stari stilski radni sto sa drvenom stolicom u natur varijanti, da biste postigli željeni izgled. Noge stola i fioke prefarbajte u mat belu boju, a stolicu osvežite lazurnim premazom za drvo.

FOTELJA ZA ČITANJE
Ovekovečene retro boje su svakako narandžasta,smeđa i lila. Sigurno nećete pogrešiti ukoliko imate želju da jedan Vaš kutak miriše na modernu prošlost, da ih upotrebite. Ne zaboravite da na podnoj lampi zamenite abažur izazovnim narandžastim dezenom.

TAPETE
Ukoliko nemate želju da menjate postojeće komade nameštaja, onda bih vam preporučila da zidove ukrasite tapetama sa retro motivom. Zastupljene su smeđa, narandžasta i čokoladno braon boja. Sve pomešane sa neobičnim dezenom i jednostavnim itisonom daće odličan rezultat u vašoj prostoriji.

SAVET
Ne morate preterivati sa detaljima i bojama u enterijeru da biste postigli retro look. Opredelite se za svedenije varijante,odredite određenu boju koja će biti dominantna i kombinujte narandžastu, braon i žutu sa belom, jarko crvenu sa tamno plavom i belom, ili petrolej zelenu sa lila-plavom i belom. Odaberite jednobojne tepihe ili itisone u belim, lila i plavim nijansama.

KOMODE
Izrađuju se u svim bojama počev od zelene, zlatne, tamno plave i bele. Uglavnom su visokog sjaja sa elegantnim nogama i bez suvišnih detalja i ukrasa. Kombinuju se veoma dobro uz sve stilove, a naročito lepo izgledaju u modernim enterijerima.

Izvor: Zena.Blic.rs