Raskošni detalji zlata vrede


Raskošni detalji zlata vrede

Listajući brojne magazine s fotografijama raskošnih dnevnih i spavaćih soba sigurno ste bezbroj puta poželeli da u svom domu imate nešto slično. Ne očajavajte zbog nameštaja koji običnim smrtnicima nije dostupan, već ukradite poneku ideju i oplemenite životni prostor. Za male, ali efektne promene u domu nisu vam potrebni milioni jer novo ogledalo, raskošna lampa i zanimljiva vaza mogu da naprave čuda.

Najvažnije je da se detalji koje pazarite uklapaju s ostatkom nameštaja u stanu, a ako ste skloni eksperimentisanju, kombinujte moderne komade s klasičnima. Ukoliko želite da naglasite određeni deo prostorije, poigravajte se bojama. S promenama možete krenuti od predsoblja i dnevne sobe jer su te dve prostorije ogledalo vašeg doma.

DNEVNA SOBA Ne žalite pare za dobru lampu Neizostavan detalj u svakoj dnevnoj sobi su lampe, te ih stoga pažljivo birajte. Lako se uklapaju i uz klasičan i uz moderan nameštaj. Postoje čak i klub stočići koji imaju ugrađenu lampu, pa ukoliko imate nameštaj napravljen u kombinaciji metal-staklo, ovakav stočić je idealan za vas. Da bi vaš dnevni boravak delovao raskošno, stavite na pod i prostirku od prirodne teleće kože, koja će istaći lepotu vašeg parketa.

Ukoliko ste maštoviti i sami možete napraviti svoju jedinstvenu lampu, a ideje možete pronaći i na interetu

PREDSOBLJE Da zablešti s vrata

Prvi utisak o vašem domu gosti stiču na osnovu predsoblja, pa bi valjalo da ga lepo skockate. Pošto su hodnici u većini stanova uski i mali, birajte svetle komade nameštaja kako biste vizuelno povećali prostor. Beli kožni tabure, neobični držač za kišobrane i ogledalo s crno-belim ramom daće vašem predsoblju luksuzan ton.

„Simpo“ osvaja nova tržišta Na nedavno završenom kelnskom sajmu nameštaja „IMM cologne 2011“ „Simpo“ je predstavio nove proizvode zajedno sa svetskim liderima u proizvodnji nameštaja. Za vreme sajma predstavnici „Simpa“, regionalnog lidera u proizvodnji nameštaja, ugovorili su isporuku svojih proizvoda na tri nova tržišta – irsko, izraelsko i tursko, a do kraja godine doći će i do proširenja saradnje s Italijom i Francuskom. IZVOR: BLIC

http://zena.blic.rs