Providan nameštaj za mali prostor


Providan nameštaj za mali prostor

Za skučene prostore idealan je nameštaj od pleksiglasa, njegova prednost je to što je transparentan. Izgleda poput stakla, ali je znatno izdržljiviji i, naravno, ne može da se razbije.
Providan je pa nije dovoljno uočljiv i vizuelno ne opterećuje prostor. Međutim, zahteva da budete organizovani, jer ne može da kamuflira nagomilane časopise i razne sitnice, koje možete da u brzini sklonite ispod drvenog stola kada iznenada dođu gosti.

Providni stočići sve otkrivaju, a njihov sjaj doprinosi da svaki enterijer zablista. Naročito se preporučuju u kombinaciji sa šarenim, dezeniranim tepisima, jer se boje i oblici naziru kroz nameštaj.

Odlično rešenje je, na primer, sto u obliku velike škrinje ili kocke, koji ne stoje ispred, već pored sofe ili fotelje.
Preporučuju se za duge, a uske prostorije, proizvode se u jarkim bojama. I modeli od obojenog pleksiglasa su providni, ali više dolaze do izražaja i nemaju efekat leda.

Dom možete da osvežite i providnim policama, stolicom ili foteljom. Ako više volite klasičan stil, pleksiglas je i tu prisutan, stolice u stilu Luja 16. sa transparentnim nogarima izgledaju moderno i vanvremenski.

Nameštaj od ovog materijala preporučuje se i za radni kutak u domu. Najbolje je da se kombinuje sa kožniim detaljima, jer ovaj kontrast izgleda atraktivno. Na tržištu mogu da se nađu i providni toaletni stočići i konzole, ovaj trend je upečatljiv i u trpezariji, kombinujte stolice od pleksiglasa sa drvenim stolom i dobićete topao, moderno uređen ambijent.
Izvor Novosti.rs