Prolećna svežina u domu


Prolećna svežina u domu

Detaljno očistite kuću, sklonite suvišne stvari koje su opterećivale prostor i unesite svežinu i lepotu najlepšeg godišnjeg doba. Stavite akcenat na floralne motive, jarke nijanse.

skladite ambijent u kojem živite sa prirodom. Poznavaoci drevne kineske veštine feng šui zastupali su stanovište da bi atmosfera u domu trebalo da odgovara godišnjem dobu, jer se to odražava i na ukućane, a posebno je važno proleće. Stari Kinezi verovali su da buđenje prirode posle zimskog sna može da donese blagostanje i prosperitet ukućanima, pa zašto ih ne biste poslušali? U svakom slučaju, ne možete ništa da izgubite, a svakako ćete biti raspoloženiji za druženje i ljubav.

Simbol proleća su različite zelene nijanse, vedro nebo, toplina i sjaj sunca, kao i raznobojni pupoljci. Detaljno očistite kuću, sklonite suvišne stvari koje su opterećivale prostor i unesite svežinu i lepotu najlepšeg godišnjeg doba. Stavite akcenat na floralne motive, jarke nijanse, zelenu, žutu, narandžastu, nežno plavu, roze i belu boju.

Spavaću sobu osvežite posteljinom "rascvetalog" dezena ili prekrivačem u veselim tonovima, nabavite prozračne, tanke zavese jarkih boja koje će propuštati svetlost. Na trpezarijski sto, komodu i klub stočić u dnevnoj sobi, poređajte male vaze sa svežim cvećem. Namestite dekorativne jastučiće i unesite u kuću detalje koji asociraju na ljubav, energiju i radost. Nemojte da strahujete da ćete preterati sa bojama i uzorcima, jer je u ovom periodu godine vrlo važno da naglasite lepotu i snagu prirode koja se budi i mirisnih pupoljaka koji se postepeno pretvaraju u divne cvetove. U ovoj atmosferi najviše će da uživaju deca, pa njihovu sobu ukrasite fluorescentno zelenim nijansama, šarenim tapetama ili posterima, mekim tkaninama i veselim detaljima.

Izvor: Novosti.rs