Pripremite se za Deda Mraza


Pripremite se za Deda Mraza

Sneg još nije stigao, ali zima nagoveštava sve bliži kraj godine, dolazak Deda Mraza, snega, radosti. Budite spremni. Predlažemo interesantne predloge za dekoraciju bašte, ulaza, vrata.

Bašta, prelepa, pod snegom i samo vaša. Svetlucave snežne iskre mame na radost i uživanje u dekorisanju i osmišljavanju Novogodišnje i Božićne priče. Približava se momenat dočeka Nove Godine i ipak ste u poslednjem momentu odlučili da oživite okućnicu i da je malo okitite. Pustite mašti na volju i unesite svoje boje i likovnost u vrt.

CRVENA
Nezaobilazna boja za ukrašavanje tokom Novogodišnjih i Božićnih praznika. Lepo se kombinuje sa zelenim tonovima na jelkama i deluje mistično. Ukoliko imate fenjere u dvorištu, upotrebite velike crvene mašne da ih ukrasite. Delovaće veoma simpatično i slatko.

FASADA
Fasadu ukrasite zelenim dekorima sa crvenim mašnama i srebrnim kuglicama. Postavite ih ispod strehe objekta i na okapnicama prozora duž cele kuće. Ukoliko imate trem sa stubovima i lukovima divno će izgledati dekorisani sa zelenim i crvenim ukrasima i osvetljeni malim lampicama i zidnim fenjerima, a uveče će svetlo mekano i iskričavo naglašavati konture na oblinama.

VRATA
Glavna vrata na ulasku ukrasite kružnim vencem u crvenoj boji ili zelenim, opet sa crvenim mašnama i kuglicama. Okačite ga simetrično na vrata, u visini očiju odraslih. Takođe možete i deo iznad i oko vrata okititi zelenim detaljima, bez opasnosti da u nečemu preterate. Mogu biti ukrašeni raznobojnim kuglicama i svetlećim lampicama u boji.

DVORIŠTE
Zeleni okrugli i loptičasti dekori u vrtu postaće neodoljivi ukoliko ih osvetlite sa malim lampicama u bojama. Sanke postavite u blizini dvorišne jelke i ukrasite ih poklonima i borovim grančicama sa ponekom crvenom kuglom. Dvorišnu jelku dekorišite sa crvenim i srebrnim kuglama i belim dekorom, delovaće kao usnula princeza. I tu je Sneško, uvek razdragan, veseo, sa crvenim šalom oko vrata i korpom sa poklonima u rukama. Radi bolje kompozicije, ukolko vam dvorište to dozvoljava uvek se odlučite i za dva manja Sneška, deca će biti presrećna.

ŽARDINJERE
Ne verujem da ste pomislili da i vaše prozorske i baštenske žardinjere mogu postati deo svečanog ukrašavanja, ali sa nekoliko borovih grančica i dve, tri svetleće lampice, pogled sa vašeg prozora biće predivan. Sve će delovati bajkovito. Možete okačiti sa unutrašnje strane i bele pahulje u većoj veličini i još više doprineti celokupnom aranžmanu. Napravite ih od belog, sjajnog papira i okačite tankim najlonom ili končićem.

Izvor: Zena.Blic.rs