Preuredite svoj dom uz malo mašte


Preuredite svoj dom uz malo mašte

Prvi korak je eliminisanje nepotrebnih stvari sa polica koje samo skupljaju prašinu, a ničemu ne služe. Vreme je da ih pospremite u kutiju i pustite da se malo odmore.

Nakon toga, poigrajte se sa rasvetom. Tamo gde provodite najviše svog vremena, a to je siguno vaš dnevni boravak, potrebno je da stvorite intimnu i prijatnu atmosferu. To možete da postignete sa jednom ili više lampi, čija se jačina svetlosti može podesiti. Svakako mogu biti različitih oblika ili boja, što zavisi od vas samih. Kod radnih ploča u kuhinji, u trpezariji ili u hodniku potrebna je jaka osvetljenost prostorije, što se postiže glavnom rasvetom, sa nekim lusterom ili plafonjerom možete da dobijete drugu dimenziju prostorije.

Sledeći korak je promena boje jednog ili više zidova, u zavisnosti od veličine prostorije i položaja nameštaja. Ako imate veći prostor koristite tamnije boje, ako se ipak radi o manjem prostoru svakako koristite veselije boje kako bi vizuelno povećali prostor.

Zavesama možete uvek da postignete korak više. Podižu atmosferu, prostor čine većim ili manjim, užim ili širim. U manjim prostorijama koristite svetlije zavese, a za otvore manjih dimenzija koristite zavese sa velikim uzorcima. Za postizanje jednostavnosti prostora zavese treba da budu bez puno detalja.

Uz ovih nekoliko koraka menjate svakako prostor u kojem boravite. Da unesete malu promenu ponekad je dovoljan i jedan cvet, novi prekrivač ili neki dekorativni jastuk. Uz malo volje i mašte svoj dom možete da učinite svojom oazom mira i mestom za opuštanje, piše broj1.

Izvor: Smedia.rs