Pop-art dekoracija osvežava ambijent


Pop-art dekoracija osvežava ambijent

Popularna umetnost predstavlja neobičan spoj komercijalnog i kreativnog, a naročito je zastupljena u modernim stambenim ambijentima, ali i kafićima i diskotekama

Atraktivan pop-art stil neraskidivo je povezan sa likom i delom američkog slikara, reditelja, glumca i fotografa Endija Vorhola. Legendarni umetnik, jedan od najpoznatijih u 20. veku, zaslužan je za stvaranje ovog zanimljivog pravca, a njegovi reklamni posteri od pre nekoliko decenija aktuelni su i danas.

Popularna umetnost predstavlja neobičan spoj komercijalnog i kreativnog, a naročito je zastupljena u modernim stambenim ambijentima, ali i kafićima i diskotekama...

Printovi fotografija holivudskih lepotica, strip junaka i popularnih proizvoda uz karakterističnu igru boja, u trendu su već nekoliko sezona.

Vorhol je slikao fotoa-paratom i četkicom Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Elvisa Prislija i ostale zvezde, a njihovi likovi na zidu, nameštaju i detaljima za kuću privlače pažnju i danas unoseći notu glamura i originalnosti, naročito u sobama tinejdžera i ženskim enterijerima.

Kanvas fotografije u Vorholovom stilu, na kojima je isti lik prikazan u različitom raspoloženju i bojama, deluju kao skladna celina i idealna je dekoracija za hodnik, zid iznad garniture za sedenje u dnevnoj sobi ili kreveta u spavaćoj sobi.

Pop-art posteri su toliko atraktivni i vanvremenski da mogu da se uklope i u klasično uređene ambijente i daju mu originalnu i ekscentričnu notu. Ipak, najbolje dolaze do izražaja u modernim enterijerima, jer je akcenat na drečavim bojama i neobičnim motivima.

Izvor: Novosti.rs