Podne prostirke za toplinu u domu


Podne prostirke za toplinu u domu

Tepih "od zida do zida" nije moderan a podne prostirke i tepisi manjih dimenzija uvek su poželjni

Dom bez prostirke i tepiha uvek deluje hladno, bez obzira na to kako ga uredite. Tepih "od zida do zida" nije moderan, a ni praktičan za održavanje, ali podne prostirke i tepisi manjih dimenzija uvek su poželjni, savetuju dekorateri. I ove kao i narednih sezona preovlađivaće jednostavne forme, ali kada je dezen u pitanju, napravljen je preokret u odnosu na prethodni period.

Naime, čupavi modeli izlaze polako iz mode, zamenjuju ih tanke prostirke glatke strukture, koje su bile u trednu pre deceniju ili dve. Domininantni su geometrijski oblici i mozaik uzorci, koji deluju dinamično, a od boja preovlađuju žive nijanse i melirane teksture. U trendu su prostirke i tepisi u duginim bojama, kao i u narandžastim, plavim, zelenim.

Dekorateri predlažu da prostorije sa podnim pločicama, kao što je kuhinja, kupatilo i eventualno hodnik, obavezno ukrasite prostirkom ili stazicom koja će da razbije monotoniju. Dobro bi bilo da bude u koloritu koji je kontrast nameštaju ili kuhinjskim elementima.

Osim kvadratnih i prougaonih oblika, ponovo se vraćaju i okrugli tepisi koji su idealni za trpezarijski kutak, široki hodnik, dečiju sobu ili dnevni boravak.

Izvor: Novosti.rs