Plavetnilo mora u domu


Plavetnilo mora u domu

Tirkizne nijanse asociraju na lepotu Mediterana. Ova popularna boja pozitivno utiče i na raspoloženje, a psiholozi ih preporučuju osobama koje su depresivne i usamljene

Tirkizne nijanse aktuelne su svakog leta, bilo da je u pitanju moda, nakit ili dekoracija doma. Nijanse Mediteranskog mora i belog peska koji se nazire u bistrom plićaku, asociraju na odmor, bezbrižnost, toplotu, ljubav, lepotu življenja...

Ova popularna boja pozitivno utiče i na raspoloženje, a psiholozi ih preporučuju osobama koje su depresivne i usamljene. Sasvim je dovoljno da u letnjim danima kuću osvežite vazom, posteljinom, stolnjakom, zavesom, jastučićima ili prekrivačem u tirkiznoj nijansi, koje u jesenjoj sezoni možete da zamenite toplijim nijansama.

Ipak, osobe koje vole more i najlepše se osećaju na plaži dok posmatraju igru talasa, trebalo bi da pronađu trajnije rešenje, na primer da jedan zid oboje u mediteransko plave tonove.

Plava i zelena boja koje se prepliću u atraktivni tirkiz vizuelno rashlađuju prostor, jer emituju mirnu i ledenu energiju, tako da imamo utisak da je temperatura u domu niža. Bitno je samo da ne preterate sa tirkiznim tonovima da ne biste "zagušili" prostor, a u tom slučaju koristite bele i srebrne nijanse koje će ublažiti snagu plavo-zelene boje.

Izvor: Novosti.rs