Paravani i škrinje


Paravani i škrinje

Paravani mogu da budu od drveta, bambusa, trske, a modernije verzije su od plastike i stakla, postoje u različitim veličinama, oblicima i bojama

Ako volite orijentalni ambijent, a nemate novca niti elana za krupnije izmene u stanu, opredelite se za nekoliko sitnica koje će kreirati atmosferu iz "hiljadu i jedne noći". Ukrasni paravani, dekorativne škrinje i kovčezi odmah upadaju u oči, a ne zahtevaju mnogo mesta u domu.

Paravani mogu da budu od drveta, bambusa, trske, a modernije verzije su od plastike i stakla, postoje u različitim veličinama, oblicima i bojama, tako da mogu da imaju i pregradnu funkciju. Vodite računa samo da budu stabilni ako su u prometnom delu stana.

Ukoliko nemate veliko ogledalo, možete da nabavite model sa njim i tako na originalan način rešite taj problem.

Škrinje, kutije i kovčezi su uvek korisni, jer nikada nema dovoljno prostora za odlaganje stvari. Rezbareni modeli od drveta deluju veoma atraktivno, a u njima možete da čuvate osim garderobe i posuđe ili knjige. Idealni su za dnevne sobe uređene u orijentalnom stilu, ali i za moderne spavaće sobe.

Braon boja se uklapa u svaki enterijer, ali može da deluje pomalo mračno i dosadno, pa ako imate stari kovčeg u ovoj nijansi, prefarbajte ga u belu, plavu, zelenu ili neku drugu nijansu. Velike kovčege ravne površine možete da koristite i kao stočić za kafu u dnevnoj sobi i mesto za odlaganje časopisa, čak i za sedenje ukoliko nemate dovoljno prostora.

Izvor: Novosti.rs