Pametan nameštaj za male stanove


Pametan nameštaj za male stanove

koliko boravite u garsonjeri ili manjem jednosobnom stanu, sigurno vam je preko potreban višak prostora. Voleli biste da sve organizujete tako da bude po određenim normama i standardima stanovanja, ali jednostavno manjak kvadrata vas u tome onemogućava. Međutim, uz primenu određenih praktičnih ideja i kombinacija, možete biti zadovoljni svojim enterijerom.

DNEVNE SOBE
SOFE SA PREKLOPOM
Opredelite se za garniture koje imaju tanke nogare i ne leže celom površinom na podu.

Najpraktičnije su višenamenske sofe koje se razvlače za spavanje i ne zauzimaju mnogo mesta. Opredelite se za varijantu po principu klik-klak , sa razvlačenjem i formiranjem bračnog ležaja, savetuje arh.Milena Obradović i vlasnica sajta Milena Dizajn.

PRAKTIČNE SOFE
Najviše varijanti u rasporedu nameštaja možete postići kombinovanjem različitih sofa za sedenje u zavisnosti od veličine prostora.

DNEVNI BORAVAK I SPAVAĆA SOBA
Nemate mesta za sofu koja se razvlači? Postavite krevet na zid, iznad sofe za sedenje. U toku dana ćete nesmetano sedeti i boraviti u dnevnom boravku, a uveče takozvani krevet na zidu raspremiti i udobno se odmoriti. Sve možete uraditi prema vašem prostoru i njegovim dimenzijama. Deo pored uzdignutog ležaja odvojite za biblioteku i bar sa pićima. SOFA SA FIOKAMA
Jedan od najboljih načina da nadomestite nedostatak prostora u dnevnom boravku, ali i celom stanu, jeste postavljanje fioka na praktičnim mestima.

Opredelite se za neobičnu sofu za sedenje u čijem je donjem delu boks sa pregršt fioka i korisnog prostora za odlaganje.

Možete se opredeliti za dinamičnu crno belu kombinaciju ili po vašoj želji u drugoj boji.

Izvedite je od punog drveta bukve i obojite u skladu sa vašim enterijerom ili ostavite u prirodnoj drvenoj nijansi.

KLUB STOLOVI SA FIOKAMA
Klub sto sa dubokom fiokom je odlično rešenje za dnevnu sobu. Uvek će vam biti sve pri ruci, a opet sklonjeno od pogleda i uvek uredno. Lepo izgledaju ideje sa crno-belim kombinacijama. Fioke mogu biti pliće ili dublje sa klizačima i usporivačima. Stočići mogu biti pravougaonog i nepravilnog izgleda. SPAVAĆE SOBE
I ovde možete upotrebiti nezaobilazne i fantastične fioke. Prosto štede prostor, lake su za korišćenje i upotrebu, i ne smetaju ni u funkcionalnom ni u vizuelnom smislu.

Lepo će se uklopiti uz različite boje kreveta i dekorativnu posteljinu. Možete praviti i vaše omiljene varijante u različitim tonalitetima.

KUPATILA
Skoro da nikada nemate dovoljno prostora za odlaganje peškira, sapuna i sredstava za čišćenje. Većina kupatila je osmišljena manjih dimenzija, tako da bilo gde da se okrenete, ne možete ništa da okačite ili ostavite. Uvek vam deo zida zauzima radijator, bojler, dok iznad wc šolje nije dobro rešenje za konzolne police... Desilo se sigurno i da ste kupili stan u kome u kupatilu nema potrebnog nameštaja sa ormarićima. Za ovakve probleme najbolje rešenje je uraditi ormarić ispod lavaboa, tu najmanje smeta i zauzima malo mesta. Ukoliko vaš lavabo ima keramičku nogu, jednostavno je sklonite, a deo koji se vidi sa sifonom zaklonite novim drvenim elementom sa fiokama i policama.

Izvor: zena.Blic.rs