Pačvork pločice - kolor terapija


Pačvork pločice - kolor terapija

Evropska aristokratija ima dugu istoriju ukrašavanja enterijera pačvork pločicama, a sada je to dostupno svima, budući da je tehnologija primenjena na porcelanske pločice i obogatila šare na njima.
Umesto belih popločanih površina, isprobajte pačvork pločice koje će dati novi efekat podovima i zidovima, posebno kada su u pitanju raskošne boje i dezeni. Evropska aristokratija ima dugu istoriju ukrašavanja enterijera ovim detaljem, a sada je to dostupno svima, budući da je tehnologija primenjena na porcelanske pločice i obogatila šare na njima. Suština je u tome da se na malo kvadratnih metara kombinuju različiti oblici, forme i dezeni. Monohrone varijante (crno-bela, svetloplava i tamnoplava, bež i braon i slično) su umerenije, znatno privlačniji su podovi, zidovi ili radne površine na kojima je mnoštvo jarkih boja i oblika, tako da podsećaju na marokanski i mediteranski stil.

Crvene, žute i plave pločice naročito dobro izgledaju kada se kombinuju sa belim i bež, a arabeskni stil postiže se kombinovanjem različitih materijala i oblika, često ručne izrade. Ipak, imajte na umu da ove pločice nije preporučljivo stavljati na pod, jer nisu dovoljno jake i izdržljive.

Pačvork u kupatilu ili kuhinji unosi u dom retro i mediteransku notu. Ako odaberete pravu veličinu, možete da popločate i "dosadne" komade nameštaja kao što je komoda, sto, radna površina u kuhinji...

Čini se da takvom enterijeru nema mesta za depresiju, jer ima dejstvo kolor terapije na melanholične osobe, dok će na one koji cene umetnost delovati inspirativno.
Izvor Novosti.rs