Otvorene kuhinje ponovo u trendu


Otvorene kuhinje ponovo u trendu

Otvorene kuhinje u sklopu dnevnog boravka vratile su u modu i šank, koji je bio izuzetno popularan sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. U savremenom enterijeru on ima više funkcija: pregradnu, funkcionalnu i dekorativnu. Ipak, osnovna je pregradna funkcija, jer vizuelno deli kuhinju i dnevni boravak. Zbog toga najčešće predstavlja i kutak za obedovanje, ispijanje kafe i druženje u delu koji je okrenut ka sobi, odnosno pult za pripremu hrane u kuhinjskom delu.

Ovaj element zaista pruža mnogo različitih mogućnosti, čak i ako je deo kuhinje dobro je da bude druge nijanse u odnosu na frontove kako bi izgledao kao samostalna celina. Donji deo šanka možete da iskoristite kao vitrinu ili prostor za odlaganje posuđa.

Ukoliko je poseban element, onda je najpraktičnije da bude stacioniran u uglu. U zavisnosti od kvadrature, šank možete postaviti i u jednoj liniji ili ugaono, zaobljeno. Atraktivne barske stolice doprineće izgledu, u trendu su stolice različitih boja i oblika. Maštoviti dekorateri u šank ugrađuju i akvarijume, LED rasvetu, muziku, ukrašavaju ga mozaikom ili dekorativnim kamenom...

Ukoliko nemate dovoljno prostora, umesto klasičnog šanka možete postaviti i pult tako što ćete ga fiksirati na jednom zidu kuhinje ili dnevnog boravka, a iznad njega montirati police na kojima mogu stajati pića i čaše.

Izvor: Novosti.rs