Osvežite spavaću sobu detaljima


Osvežite spavaću sobu detaljima

Nasa ideja

Teško se odlučujemo za promene u spavaćim sobama uglavnom zbog ograničenog budžeta. Pomisao na zahtevnije radove i kompletno renoviranje iziskuje dosta troškova. Hteli bismo da nam tu bude malo prijatnije i ušuškanije...... da se lepše osećamo. Možda sa drugačijim rasporedom nameštaja i možemo da postignemo određeno poboljšanje, ali najbolji efekat ćemo ipak ostvariti, ukoliko pristupimo manjim intervencijama uz minimalne troškove.

BOJA
Jedan od najčešćih i najjeftinijih načina da promenite izgled sobe jeste bojenje jednog ili dva zida u željenu nijansu. Na tržištu je veliki izbor boja, dostupnih svačijem džepu. Ukoliko želite mirnije i pastelnije tonove onda se za početak opredelite za poludisperzivne boje u željenoj nijansi. One su svakako najjeftinije, a za 11 m2 zida biće vam potrebno oko 2 litra boje. Za jače i izražajnije tonove koristite disperzivne i akrilne perive boje.

OBNOVITE PLAKARE
Iskoristite veliku ponudu samolepljivih panela za nameštaj. Mogu se naći po pristupačnim cenama i u različitim dimenzijama. Izaberite svoju šaru i postavite je na stara vrata plakara. Sigurno će vam soba poprimiti drugačiji izgled.

MOTIV NA ZIDU
Jednostavan detalj na zidu učiniće da vaša soba deluje osvežavajuće i veselo. Dekorišite samo jedan deo pored kreveta sa zidnom nalepnicom. Ima ih i u varijanti sve popularnijeg pliša i velura. Veliki je izbor motiva, a sigurno je da su cvetni aranžmani uvek IN.
KREATIVNO BOJENJE
Sigurno je da su beli zidovi sobe oprobana i uhodana varijanta. Međutim posle nekog vremena u istom okruženju, većina nas ih se zasiti. Budite kreativni i ukoliko ne želite da ceo zid obojite u drugu nijansu, naslikajte detalje, poput zanimljivih crnih šara ( fleka). Možete ih postaviti samo iza kreveta ili na dva zida sobe. Biće potpuno originalno. Kupite kantu crne boje i isflekajte zidove.

KUTIJE KAO DODATAK
Novi izgled spavaće sobe možete dobiti i uvođenjem originalnih stvari koje nisu skupe kao što su dvodelne kartonske kutije. Pored vašeg kreveta imitiraće nesvakidašnji noćni stočić, i biti savršeno mesto za odlaganje. Vrlo korisno i praktično rešenje.

ODLIČAN IZBOR
Dobar prekrivač koji će padati preko stranica vašeg kreveta, prikriće nedostatke na njemu, poput izgrebanih stranica, odlepljenog furnira, vidljivih spojeva.... Ukoliko niste u mogućnosti da kupite nov ležaj ili da ga renovirate, onda je ovo pravo rešenje za vas. Doprineće da soba dobije novi LOOK! Opredelite se za jarke boje, jer unose potrebnu živost u prostor.

Izvor: Zena.Blic.rs