Osvežite dom lako, brzo i ekonomično


Osvežite dom lako, brzo i ekonomično

Ako želite da osvežite stambeni prostor, a da vas to ne košta, predlažemo nekoliko lakih, zabavnih i praktičnih ideja
Prolećno sunce je unelo radost u vaš dom, donelo dobro raspoloženje, ali i učinilo da sve nesavršenosti starog nameštaja dođu do izražaja. Ako želite da osvežite stambeni prostor, a da vas to ne košta, predlažemo nekoliko lakih, zabavnih i praktičnih ideja.

Staru boju, koja vam samo zauzima mesto u garaži, možete da iskoristite na nov načine, na primer za farbanje stola u kuhinji, unutrašnjih vrata ili rukohvata na stepeništu. Staru stolicu ofarbajte u svetlu, neočekivanu nijansu. Kombinacija svetlih i jarkih boja uneće živost i dati notu modernog šika.

"Iskopajte" iz ormara parčiće starih materijala, koji mogu biti savršeni za presvlačenje jastučića za krevete, fotelje ili dvosed. Tkanine, kao ni dezeni, ne moraju da budu identični. Cvetni uzorci, pruge ili geometrijski oblici su hit u enterijeru ovog proleća, ali vodite računa da se boje slažu, kako bi mogli da ih kombinujete.

Ako imate pune kutije i albume slika, koje i sami retko gledate, vreme je da ih iznesete na svetlo dana. Sve fotografije koje su sada u ramovima, zamenite novim. Grupišite ih prema boji pozadine ili motivima, zalepite na zid, police, stavite ispod staklenog stočića za kafu...
Ponekad je dovoljno da premestite nameštaj pa da dom izgleda potpuno drugačije, a u svakom slučaju unećete novu energiju. Parčićima satenske trake ukrasite ručke fioka, a stare tapete isecite po šarama i zalepite ih na zid ili pločice u kupatilu i kuhinji, možete i da isečete tanke trake i zalepite ih na ivice zidova i nameštaja.

Kupatilo ćete najbrže da osvežite sa peškirima u dve upečatljive boje koje se dobro kombinuju sa pločicama. Možete da se odlučute za braon i tirkiznu, ali ne mojte da izbegavate i limun žutu, pink i vatrene ljubičaste nijanse.

Izvucite iz ostave sve korpe i korpice na koje ste potpuno zaboravili i dajte im novu svrhu. Obojite ih u jarke tonove, možete da ih ukrasite tračicama ili zakačite neki zanimljivi privezak. Smestite u njih magazine, dnevne novine i knjige koje trenutno čitate.
Izvor Novosti.rs