Osvežavajuća elegancija stakla


Osvežavajuća elegancija stakla

Staklo je materijal idealan za male i mračne prostore, jer vizuelno uvećava i osvetljava prostor. U trendu su paravani i pregrade od stakla u raznim varijantama

Staklo ne opterećuje prostor u vizuelnom smislu, transparento je i hladno, idealno za tropska podneblja i letnju sezonu jer rashlađuje i smiruje atmosferu. Ipak, kada ga je previše, dom gubi toplinu i više nalikuje poslovnom ambijentu, zato bi ga trebalo dozirati ili staviti akcenat na boje.

Ovaj materijal je idealan za male i mračne prostore, jer vizuelno uvećava i osvetljava prostor. U trendu su paravani i pregrade od stakla u raznim varijantama od obojenog, preko prozirnog i vitraža, do dekorativnih zidova.

Moderne kuhinje sa frontovima koji su zaštićeni slojem stakla deluju kao ukras u kući, imaju visok sjaj, pa nije preporučljivo da su u blizini jakog izvora dnevne i veštačke svetlosti. Lako se održavaju jer se prašina i prljavština ne lepe za površinu, dovoljno je samo prebrisati vlažnom krpom. Naravno, staklo je zaštitni znak svakog kupatila, a vrlo atraktivno deluju kade, komode i lavaboi od obojenog stakla, koji su u modi već nekoliko sezona.

Ukoliko želite da dnevnu i spavaću sobu, hodnik ili trpezariju osvežite detaljem koji će uneti promene, ali vam neće zadati probleme oko kombinovanja u dekoru, opredelite se za stakleni mural. Idealan je kao slika na zidu ili pregrada, privlači pažnju, a što je najvažnije, on se prilagođava prostoru, a ne prostor njemu. Vaze i saksije, lampe, ogledala, stolovi i razni detalji od dekorativnog stakla uneće dašak svežine u sparne letnje dane.

Izvor: Novosti.rs