Održavanje kožnog nameštaja


Održavanje kožnog nameštaja

Za održavanje kožnog nameštaja najbolja su specijalna sredstva u spreju, kojima samo treba da isprskate nameštaj, a zatim ga prebrišete suvom krpom

LEPOTA, sjaj i vek trajanja nameštaja od kože zavise od toga da li ga pravilno održavate. Evo nekoliko korisnih saveta koje možete da primenite u vašem domu:

Voda je zabranjena
Čišćenje kožnih garnitura vodom je zabranjeno, jer koža puca od vlage. Dozvoljeno je, međutim, da prebrišete dvosed ili trosed vlažnom krpom, ali pod uslovom da odmah potom pređete preko njega suvom mekom krpom.

Sprej je najbolji
Za održavanje kožnog nameštaja najbolja su specijalna sredstva u spreju, kojima samo treba da isprskate nameštaj, a zatim ga prebrišete suvom krpom.

Krema
Kremu za čišćenje kožnog nameštaja ne bi trebalo da koristite često. Dovoljno je da na tri do četiri meseca premažete nameštaj i ostaće gladak i mekan.

Usisavanje
Jednom nedeljno usisajte prašinu koja se sakuplja u prevojima. Tako ćete izbeći nagomilavanje prljavštine i pribegavanje agresivnijim metodama.

Vosak
Kožni nameštaj ne smete da čistite voskom niti kremom za obuću jer se začepljuju pore i stvara se masni sloj koji još više privlači prašinu.

Pivo
Za čišćenje fotelja i stolica poslužiće vam i pivo. Na pamučnu krpu nakapajte malo piva i čistite uobičajeno.

Prekrivač
Posebnu pažnju poklonite delu na kome se najviše sedi, jer se tu najpre pojavljuju znaci habanja. Možete ga i prekriti lepim malim prekrivačem.

Izvor: Novosti.rs