Novi trendovi u uređenju spavaćih soba


Novi trendovi u uređenju spavaćih soba

U enterijeru spavaće sobe naglasite uzglavlje kreveta, a ostale elemente, uključujući garderobne ormare, učinite neutralnim u prostoru.

U uređenju spavaćih soba sve veću ulogu zauzimaju detalji poput dekorativnih predmeta, slika na zidovima i skulptura.

Oni svojom bojom, veličinom i pozicijom privlače pažnju i daju prostoru osobnost.

Važan element uređenja je i rasveta. Osim istaknutih lustera i lampi, koji imaju funkcionalnu i naglašenu dekorativnu ulogu, popularna je i ugradna rasveta. Ona najvećim dijelom doprinosi kreiranju prijatne atmosfere, ali određenim načinima ugradnje može preuzeti i funkcionalnu ulogu, npr. osvetljenja unutrašnjosti ormara, police ili noćnog ormarića.

ZID IZA UZGLAVLJA

POSTAJE DOMINANTAN DEO SOBE Najnoviji trendovi ističu dizajn samog kreveta. Kompleksnost ili elegantna jednostavnost njegove forme, upotpunjene primenjenim materijalima: drvom, kožom i drugim materijalima, mora doći do izražaja. To znači da treba dobro da razmislite o dizajnu, koji zavisi od dimenzija prostora i željene veličine dušeka. Naime, dizajn kreveta može biti takav da je njegova veličina znatno veća od dimenzija dušeka. Atraktivni kreveti traže veliki prostor u kome će doći do punog izražaja. U suprotnom, takav će krevet zagušiti prostor i stvoriti suprotan efekt od željenog.

Izvor: BLIC