Nove stepenice mogu da poboljšaju raspoloženje


Nove stepenice mogu da poboljšaju raspoloženje

Sa svojom lepom teksturom i u različitim tonovima, počev od svetlog jasena pa do tamnog oraha i crvenkaste trešnje prirodno drvo je nezamenljiv materijal za izradu stepeništa. Ali, zašto ne biste probali nešto novo i drugačije? Osvežićete ambijent i daćete novu notu celom enterijeru.

SREĐIVANJE STARIH STEPENICA
Ukoliko imate stepenice sa drvenim gazištima i istim čelima, onda iskoristite tu prednost i poigrajte se sa bojama. Prethodno morate skinuti postojeći lak i šmirglom očistiti tragove boje, a potom zaštititi drvo. U zavisnosti od ambijenta iskoristite koloritne šeme i udahnite novu živost.

CVETNI MOTIV
Ukoliko volite crno bele kombinacije, onda je ovo pravo rešenje. Gazišta i obodnu dasku obojite u belu boju, a čela uradite sa nalepnicom cvetnog motiva. Potrebno je da samo pronađete odgovarajući dezen, da slika bude u dobroj rezoluciji i da se odštampa prema merama stepenika. Možete ih sami zalepiti.

IZLIVI LJUBAVI
Crvena je oduvek bila boja ljubavi i intrige, ona koja raspaljuje maštu i nudi izazove. Ništa originalnije od crvenog stepeništa. A ukoliko ste baš toliko zaljubljeni, predlažemo da svoje tekstove postavite na čela stepenika. Možete se odlučiti za štampana slova u vidu nalepnice, koja će izvrsno izgledati u beloj boji.

LAGANA VARIJANTA
Možda ste odlučili da se rešite starih drvenih stepenica i zamenite ih malo modernijim. Predlažem varijantu sa belim mermerom, prozračnu i laganu, gde gazišta nemaju čela, postavljena su konzolno, što dodatno proširuje prostor. Laka staklena ograda sa cvetnim crvenkastim detaljima divno će ukrasiti ambijent.


Izvor: Zena.Blic.rs