Nepravilno je interesantno


Nepravilno je interesantno

Nepravilni oblici u enterijerima su oduvek bili interesantni. Neko voli malo više detalja u stanu i takozvano šaranje različitim materijalima, međutim u svim tim slučajevima se mora biti veoma oprezan, jer se vrlo brzo enterijer pretvori u nepotreban haos, gde se više jakih i upečatljivih stvari kombinuje i onda se gubi krajnji efekat.

Krugovi, trapezi, romboidi....da li da ih koristite i na koji način, gde da ih upotrebite? Ukoliko želite da isprobate malo geometrijskih figura u svom okruženju, a da opet sve deluje skladno, pogledajte sledeće ideje.

IGRE U PODU
Najčešća primena geometrijskih šara je gotovo uvek u podnim oblogama, gde biste voleli da izbegnete standardno polaganje parketa i da isprobate nešto novo. Zanimljivo rešenje se dobija kombinovanjem tamnijeg i svetlijeg parketa sa belim umetnutim mermerom u vidu pravilne kocke na određenim razmacima. Kod ovog polaganja poda morate voditi računa o perfektno izvedenim spojevima na sastavima mermera i parketa, kako bi se izbegle nepotrebne pokrivne lajsne, i takođe o usklađivanju debljine poda mermera i drveta. Sve možete upotpuniti sa neobičnim spuštenim plafonom sastavljenim od simetričnih krugova i trapeza sa skrivenom rasvetom. Ovde se možete odlučiti i za LED rasvetu u boji koja je veoma moderna i daje različite boje svetla.

KRUGOVI
Predsoblja i hodnici su svakako onaj deo stana gde se najmanje zadržavamo i gde nekako nemamo potrebu da nešto osmišljavamo. Uvek smestimo nešto priručno za cipele i čiviluk i .... gotovo. Međutim neobična viseća komoda, u kombinaciji svetlog i tamnog drveta sigurno će vam se dopasti. Izvedena je u kombinaciji od furniranog i crno bojenog medijapana, sa naglašenim zaobljenim ivicama.Vrata su ukrašena velikim drvenim krugovima svetlijih tonova. Možete je koristiti za odlaganje cipela, tašni, šešira i kapa. Sa belo bojenim zidovima i svetlim hrastovim parketom delovaće veoma elegantno i biće ukras u hodniku.

ZIDNE ŠARE
Ukoliko ne želite da postavite tapete na zid, a opet ne biste da ga bojite u neku boju, predlažem originalno i nesvakidašnje rešenje koje će biti ukras vaše sobe. Zid obložite u furniranom medijapanu ili univeru i na oblogu pričvrstite ukrasne komade od belo bojenog medijapana takođe sa zaobljenim ivicama.Bilo bi dobro da su izvedeni u debljini od 2 cm.Takav zid sigurno nema svako. Postavite ih simetrično od poda do plafona, sa pravilnim razmacima između njih. Ceo ambijent osvežite sa sofom u žutoj ili beloj boji, odlično će se uklopiti. Zbog jakog detalja opredelite se za samo jedan zid u sobi sa ovakvim dekorom.

NISKA BIBLIOTEKA
Uklapa se u gotovo svaki ambijent i jednostavna je za održavanje. Pomalo je neobičnog izgleda sa nepravilnim i zakošenim otvorima koji joj daju posebnu draž. Najbolje je da je izvedete od medijapana bojenog poliuretanskom bojom po vašoj želji, dubine 28 cm i visine 120 cm. Knjige će lepo izgledati u neobičnom slogu prateći kosine na stranicama. Možete je postaviti u moderan kao i klasičan enterijer.

UZGLAVLJE
Veoma često su uzglavlja kreveta za spavanje niska ili ih uopšte nema. Zbog toga se zid iza brzo isprlja, jer jastuk često nameštate prema vašim potrebama za čitanje i gledanje televizije. Drvene letvice složene u nepravilnom rasporedu odlično će poslužiti za zaštitu zida iza kreveta i kao lep detalj u spavaćoj sobi. Možete ih izvesti i u sklopu cele konstrukcije oko kreveta ukoliko želite i baldahine.

Izvor: Zena.Blic.rs