Napravite umirujuću atmosferu u sobi za bebe


Napravite umirujuću atmosferu u sobi za bebe

Veoma je bitno da obratite pažnju prilikom odabira nameštaja, da je kvalitetno urađen, bez oštrih ivica i uglova, koje u kasnijem periodu prilikom igre na podu i puzanja mogu dovesti do povreda. Izaberite nameštaj sa blago zaobljenim ivicama i od punog drveta, savetuje arh. Milena Obradović.

Kreveti su obično standardnih mera sa letvicama i zaštitnim ogradicama. Mogu sadržati donje fioke i uštedeti vam prostor u malim sobama. Korisno je da pored kreveta imate i nižu komodu za odlaganje i presvlačenje. Bitno je da vam sve bude nadohvat ruke. Svakako bi bilo korisno ukoliko u sobi imate mesta i za manji plakar, gde ćete ostavljati stvari, pelene, majce, peškire... Ukoliko kupite krevet bez baldahina, postavite ga sami, jer će štititi vašu bebu od insekata i prašine.

ROZE SOBA
Ove sobe veoma lepo deluju sa roze tonovima na zidovima i belim plafonom. Odlično se uklapaju sa belim komadima nameštaja, ili kombinacijom belog nameštaja i svetlo drvenih detalja. Roze ili beli tepisi daju umirujući ambijent.

ZELENKASTI TONOVI
Različite nijanse zelenih tonova takođe se izvrsno uklapaju sa belom bojom. Možete se igrati dekorisanjem zidova putem interesantnih dečjih tapeta sa cvetnim motivima ili diskretnim prugama. Bitno je da se opredelite za jedan intenzivniji ton u kombinaciji sa belom, da biste izbegli suviše šaranja i nepotrebnih detalja.

PLAVE NIJANSE
Najčešće se biraju za dečake i odlično se uklapaju sa belom bojom nameštaja. Zidove možete ukrasiti tapetama sa nežnim plavičastim detaljima.Iste bojene detalje provucite na zavesama i manjim delovima nameštaja, delovaće kao u bajci.

LILA TONOVI
Ukoliko pak ne podležete stereotipima i nametnutim rešenjima, izvrsne kombinacije se dobijaju sa lila i plavičastim tonovima. Veoma je univerzalno rešenje bilo da se radi o dečaku ili devojčici. Blagi tonovi delovaće potpuno harmonično i opuštajuće. Poigrajte se sa bojom zidova i tapeta, ali opet sve u istim tonovima, i delovaće veoma skladno.

SAVET
Opredelite se za određenu boju koja će uvek ići uz belu. Možete iz jedne boje koristiti više intenzivnijih i slabijih tonova i kombinovati ih, ali je bitno da sve deluje kompaktno, bez ubacivanja drugih jakih boja i naglašenih detalja.

Izvor: zena.Blic.rs