Napravite sami morske aranžmane


Napravite sami morske aranžmane

Ako ne možete vi moru, prizovite ga u svoj dom. Uživajte u letu okruženi plavom bojom, školjkama, kamenčićima i peskom.

Školjke u mreži
Voleli ste da satima tumarate po plaži u potrazi za najlepšim belutkom, školjkom ili zvezdom? Krajnje je vreme da sav taj trud pretočite u kompoziciju na kojoj će vam svi pozavideti. Staru staklenu vazu napunite kamenjem raznih boja i oblika. Od kanapa ispletite ribarsku mrežu, a na krajeve prikačite školjke. U kamenje zabodite malo veće školjke i postavite svoj ukras gde god želite.

Letnja igra svetlosti
Ulepšajte letnje veče titrajima svetlosti sveća. Izbor je veliki u „Eurosalon houmcentru“, a ovu morsku naći ćete po ceni od 749 dinara.

Pogled na svetionik
Zarobite uspomene u drveni ram s pogledom na svetionik. Nacrtajte motiv temperama, sačekajte da se osuši, prelakirajte, pa preko zalepite bar jednu zvezdu ili školjku. Ili stavite u ram plavi papir, na njega zalepite zvezdu, obojte je i oko nje polepite školjkice i zvezdice.

Plaža pokraj kade
Na keramički tanjir stavite pokoji kamen, školjku i nekoliko plavih sveća. Položite aranžman na plavi til, dodajte mu i nekoliko urolanih plavih i belih peškirića i more će vam praviti društvo kada uronite u kadu.

Morski minimalizam
Tako jednostavno, a tako efektno. Probajte. Na stakleni stočić pobacajte kamenčiće, školjke i šaku plavog peska. Nabavite ih u „Eurosalon houmcentru“, pesak po ceni 299–349 din, a školjke za 299 dinara.

Uspomene u mreži
Koru drveta napunite raznobojnim kamenjem i školjkama, pa sve povežite mrežicom. Ili, jednostavnije, kupite ovaj gotov aranžman u „Eurosalon houmcentru“ za 499 dinara.

Izvor: Zena.Blic.rs