Napravite igralište u dečjoj sobi


Napravite igralište u dečjoj sobi

U hladnim zimskim danima deca manje vremena provode napolju, pa će biti oduševljeni mini-igralištem koje možete da im napravite u sobi.

Plastični stočić nije skup
Čak i u malu dečju sobu možete da smestite stočić i dve plastične stolice. Nameštaj od plastike jarkih boja lepo izgleda, nije skup, lako se održava i pritom zauzima malo prostora. Ako zatreba, prebacite ga u ćošak dnevne sobe, gde će vaše dete moći da crta i da se igra do mile volje.

A na podu pravi kružni tok
Tepih sa iscrtanim putevima, kružnim tokovima, pešačkim prelazima i zgradama, koji podseća na skicu grada, ne liči na pravo igralište, ali će mu se obradovati svako dete. I vaš mališan će jedva dočekati da organizuje auto-trke na novoj pisti. Još ako mu se pridruže braća ili sestre, radosti nikad kraja.

Raspirite dečju maštu
Krevet u obliku autića i kućica za igranje usred sobe pravi je raj za mališane koji će moći da se igraju u kući tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove. Ako vam to deluje kao bacanje novca, onda prilikom biranja nameštaja za dečju sobu birajte mini-igrališta koja su povezana sa krevetom. Devojčicama će posebno biti interesantne minijaturne kuhinje, napravljene od iverice ili plastike u jarkim bojama.

Bezbednost na prvom mestu
Prilikom opremanja dečje sobe ne zaboravite da nameštaj pre svega treba da bude bezbedan, stabilan i da treba da podstiče dete na igru, a kasnije na učenje. Igra je, kažu psiholozi, veoma važna za razvoj ličnosti i u predškolskom i u mlađem školskom uzrastu, pa omogućite vašoj deci da se zabavljaju.

Šareni tepih
Deca vole da se igraju na podu, pa bi valjalo da on bude zastrt lepim tepihom jarkih boja koji se lako održava. Najbolje je da izaberete manji tepih ili nekoliko stazica koje ćete moći često da istresate i perete. Birajte one od antialergijskih materijala, koji sprečavaju zadržavanje prašine.

Tepih na kom možete igrati društvenu igru „Ne ljuti se, čoveče“ prodaje se u „Kiki“, a košta 2.990 dinara.

Dok se igraju, deca provode dosta vremena na tepihu, pa im zato kupite neki sa neobičnim motivima, poput ovog sa njihovim omiljenim životinjama. Ovakav tepih u „Kiki“ košta 14.790 dinara.

Izvor: Zena.Blic.rs