Nameštaj za opuštanje i uživanje


Nameštaj za opuštanje i uživanje

Posle napornog dana većina osoba samo želi da se opusti, pa je verovatno zato linija nameštaja za opuštanje doživela pravu ekspanziju pre nekoliko godina i još nije izašla iz mode.

U pitanju su komforne fotelje, sofe ili ležaljke, a svake sezone dizajneri nameštaja trude se da ih učine zanimljivijim i atraktivnijim, funkcionalnijim i naravno udobnijim. Zahvaljujući inovativnim rešenjima, ovakvi modeli imaju široku primenu u domu, a pogodni su i za terase i dvorišta.

Budući da je akcenat na udobnosti, obavezno imaju anatomski oblik, a glava je blago uzdignuta, što je idealan položaj za čitanje, gledanje TV ili razgovor. Od materijala preovlađuju meka koža i štof, ali za one kojima je prioritet estetski doživljaj izdvajaju se ležaljke od životinjske dlake koje svakako privlače pažnju, ili fotelje presvučene satenom i somotom.

Do nedavno su ovakve sofe više pripadale klasičnom stilu uređenja, ali ove sezone u salonima nameštaja dominiraju moderne forme, modeli u neobičnim bojama i materijalima, idealni za savremene ambijente i prostor u kojem borave mladi.

Izvor: Novosti.rs