Nameštaj od kovanog gvožđa ponovo u trendu


Nameštaj od kovanog gvožđa ponovo u trendu

Ove sezone metal je ponovo u trendu u savremenom ambijentu, a nameštaj od kovanog gvožđa u etno stilu deluje egzotično čak i u modernom enterijeru

U toplim podnebljima kakav je Mediteran, nameštaj od metala je nezaobilazan u svakom domu. Uglavnom dominiraju komadi od kovanog gvožđa, a takve stolice i stolovi, komode ili detalji za kuću, deluju ne samo sentimentalno i rustično, već rashlađuju od vrelog sunca. Zato ne čudi što je ovaj materijal okosnica Mediteranskog, ali i Orijentalnih stilova uređenja.

Ove sezone metal je ponovo u trendu u savremenom ambijentu, a nameštaj od kovanog gvožđa u etno stilu deluje egzotično čak i u super modernom enterijeru, budući da se ovaj materijal lako oblikuje. Najbolje dolazi do izražaja u spavaćoj sobi, kreveti sa metalnim okvirom ne zauzimaju mnogo prostora i imaju romantičnu, često i bajkovitu, notu.

Aktuelni su i trpezarijski setovi od ovog materijala, kao i raznobojne metalne stolice, koje mogu da se koriste i u zatvorenom prostoru i na terasi ili u dvorištu. Vrlo atraktivno izgledaju i saksije, ramovi za slike i ogledala ili paravani od metala.

Kovano gvožđe se lako održava, odlično podnosi sunce, vlagu i hladnoću, pogodno je za sve prostorije u kući, uključujući i kupatilo. Predmeti za kuću se poliraju do visokog sjaja i metodom cinkovanja štite od korozije.

Savet: Boja vremenom bledi, ali ovaj problem se jednostavno rešava farbanjem. Nameštaj od metala koji je napolju jednom u nekoliko meseci operite blagom sapunicom, sačekate da se osuši pa nanesite vosak za gvožđe i blago istrljajte čistom suvom krpom.

Izvor: Novosti.rs