Moderni dekorativni kamini


Moderni dekorativni kamini

Kamini asociraju na topli dom, romantične trenutke, ljubav, nežnost, porodičnu atmosferu... Dekorateri im u svakom ambijentu i stilu nalaze "počasno" mesto, jer im popularnost ne jenjava vekovima.

Naravno, u skladu sa trendovima u enterijeru, menja se njihov izgled, pa i pogonsko gorivo. Nije neophodno da imate kuću, dimnjak, drva da biste uživali u titravim plamičcima vatre.

Nove generacije kamina dostupne su svima jer se lako postavljaju i prilagođavaju domu, a ne on njima.

Za razliku od klasičnih koji zahtevaju drva, čišćenje i održavanje, savremeni modeli koriste biogorivo (bioetanol), a raznovrsni dizajn pruža izuzetne mogućnosti.

Biokamini se izrađuju od materijala otpornih na toplotu, uglavnom je kombinacija stakla i nerđajućeg čelika koji je premazan specijalnim bojama.

Od dimenzija kamina zavisi i koliki je rezervoar, pa od toga zavisi i koliko će časova goreti.

Mana modernih kamina je što imaju isključivo dekorativnu funkciju, ne mogu da zagreju prostor niti da emituju pucketanje vatre. Ipak, to je i njihova prednost jer nema dima, a mogu i da stoje tik uz televizor, da budu deo biblioteke, klub stola u dnevnom boravku...

U zavisnosti od modela i potreba, moderni mogu da budu ugradni, najčešće se montiraju na zidove, ili samostalni, tako da se mogu smestiti u sredinu prostorije, čak i na terasu.

Izvor: Novosti.rs