Moderni 3D zidovi i paneli


Moderni 3D zidovi i paneli

Reljefni paneli u tri dimenzije su odličan detalj u prostoriji. Mogu da prekrivaju čitav zid, samo jedan deo ili da imaju ulogu paravana. Stvaraju prijatnu atmosferu u sobi.
Najveću prostoriju u domu, a to je obično dnevna soba, možete da osvežite jednim potezom - postavljanjem panela na jedan zid. Reljefni, u tri dimenzije, sjajan su detalj u prostoriji. Do sada su obično krasili luksuznije hotele i restorane, ali dizajneri su ih prilagodili i životnom prostoru. Idealni su za najmodernije domove, minimalistički uređene.

Mogu da prekrivaju čitav zid, samo jedan deo ili da imaju ulogu paravana. Prave se od drveta, kamena, plastike, metala, pleksiglasa. Imaju udubljenja, ispupčenja, u obliku kugle, kupe, elipse, talasa, da izgledaju kao saće ili koncentrični krugovi...

Pažnju privlače i kada su u beloj boji, a posebno su dekorativni u ljubičastoj, boji trave i u različitim nijansama plave. Paneli nisu ravni, pa se na njima, uz dobro osvetljenje, stvara savršena igra senki. Zidovima udahnjuju život i stvaraju prijatnu atmosferu, mogu da zadovolje ukuse najvećih hedonista. Uz to su kvalitetni, veoma izdržljivi i deluju kao umetnička dela.

Ipak, kako ništa nije savršeno, ni trodimenzionalni zidovi nisu izuzetak. Imaju dve slabe tačke, prilično su skuplji od svih vrsta tapeta i boja za krečenje, a i komplikovaniji za održavanje, jer se u raskošnim talasima, izbočinama i udubljenjima zadržava prašina.
Izvor Novosti.rs