Moderne slavine za šik kupatilo


Moderne slavine za šik kupatilo

Za veliku promenu izgleda vašeg kupatila može da bude dovoljno ako slavine zastarelog oblika zamenite savremenijim.

Da biste kvalitetno uredili stan, potrebno je dosta novca. Njega najčešće nema dovoljno, pa je važno da budete istrajni. Stručnjaci savetuju da odredite prioritete i da, u skladu s njima, prostor u kom živite sređujete postepeno, prostoriju po prostoriju. Sređivanje kupatila jedan je od skupljih koraka. Ipak, veliki rasponi cena u ponudi materijala, opreme i boja daju mogućnost da domišljatošću i dobrom idejom taj posao uradite i s mnogo manje para. Dobro i kritički pogledajte svoje kupatilo, pa procenite da li u postojećim finansijskim okolnostima mora da pretrpi velike zahvate ili je moguće i efektnim detaljima promeniti mu izgled. Moderno oblikovane slavine predstavljaju mala remek-dela dizajna, a dostupne su sve većem broju ljudi. Upravo zbog toga velike promene u vašem kupatilu možete da napravite samo promenivši stare slavine iznad kade i lavaboa. Nekada su slavine, armature ili baterije, kako ih mnogi još zovu, izgledale uglavnom isto. Najveći iskorak u dizajnu bila je veličina plavog ili crvenog kruga za označavanje ručki za hladnu, odnosno toplu vodu.

ODRŽAVANJE
Važno je napomenuti da ni najlepše slavine neće odavati prijatan utisak ako ih ne održavate i dozvolite da se na njima skuplja kamenac. Prilikom kupovine proverite da li uputstvo sadrži i napomene o održavanju. Pitajte prodavca da li se mogu ribati abrazivnim sredstvima. Stari je štos da će slavine blistati ako ih posle pranja osušite trljajući ih novinskim papirom.

TRENDI
Najmodernije su slavine iz kojih izlazi pljosnati mlaz vode. Izgledaju lepo, a kažu da voda iz njih manje prska, pa je i održavanje kupatila lakše.

SKULPTURALNO
Baterija sa tri odvojene, visoko izvijene cevi za vodu deluje elegantno i neobično.

MODERNO
Neke imaju izgled instrumenata u svemirskom brodu, ali je bitno da iz njih i dalje curi samo voda.

Izvor: Zena.Blic.rs