Moderne garniture za sedenje


Moderne garniture za sedenje

Bele, bež, crne i braon nijanse do sada su bile dominantne kada su garniture u pitanju, ali sada su ih zamenile pink, crvene, žute, zelene, plave, narandžaste...

Dnevni boravak je prostor u kojem se najviše boravi, a centralno mesto u njemu zauzima garnitura za sedenje. Osim što je važno da bude "po meri" i prostora i potreba ukućana, kao i da se stilski uklapa u ambijent, neophodno je da pruži i maksimalnu udobnost. Na njoj provodimo veliki deo slobodnog vremena, sedimo, leškarimo, gledamo TV, pa se proizvođači trude da je učine što udobnijom, uz pomoć raznih dodataka.

Moderne garniture imaju oslonce za noge i glavu koji se po potrebi izvlače, podižu ili spuštaju. naslone se ugrađuju dodaci koji zamenjuju jastučiće i tako omogućavaju pravilno držanje tela tokom sedenja. Na naslone se postavljaju obloge od drveta koje mogu da posluže za odlaganje pića, daljinskog upravljača i drugih sitnica, bez potrebe da se pomeramo s mesta. Luksuznije varijante imaju ugrađene masažere za leđa, kao i mogućnost da sedišta na garnituri individualno menjaju položaje prema želji i potrebi korisnika...

Ipak, ono što izdvaja moderne garniture i sofe od klasičnih su svakako boje. Bele, bež, crne i braon nijanse do sada su bile dominantne kada je ovaj deo nameštaja upitanju, ali sada su ih zamenile pink, ljubičaste, crvene, žute, zelene, plave, narandžaste... Atraktivni tonovi i neobični dezeni su ukras ne samo dnevnog boravka nego i čitavog doma.

Ugaona garnitura je idealno rešenje za velike prostore i porodice. Trosed sa mehanizmom koji omogućava da se pretvori u bračni ležaj najpogodniji je za manje stanove i prostore koji oskudevaju nameštajem. Kompleti za dnevnu sobu najčešće se sastoje iz troseda bez mehanizma, dvoseda, fotelje ili taburea.

Izvor: Novosti.rs