Moderne dečije sobe


Moderne dečije sobe

Niste baš raspoloženi za klasične priče o vilama i bitke sa aždajama.....više volite modernu bajku, baš savremenu. I zaista deca uzrasta do 12 ili 13 godina, vole stvari sa napadnim bojama, i netipičnog izgleda. Ukoliko im pokažete jedan običan pisaći sto od furniranog panela i sto u jarkim bojama neobičnog dizajna, uvek će se opredeliti za drugu varijantu. Dobro ja da dečje sobe budu vesele i životne sa različitim sadržajima, jer se u takvim ambijentima mališani najbolje snalaze. Vesele boje pozitivno utiču i na njihove kreacije, druženje i stvaranje pozitivne energije. Često i sami roditelji vole da opremanje sobe za svoje mališane urade šarenoliko sa mnoštvom detalja.

UPOTREBITE ŽUTU
U većini stanova ove sobe nemaju dovoljno svetla ili su okrenute ka severu. U takvim prostorijama nije prijatno biti veći deo dana, jer nedostatak svetla i sunčeve energije prosto isprazni baterije. U ovakvim ambijentima najbolje je da dečje sobe oplemenite žutim i oker tonovima, koji vizuelno daju osećaj topline, sunca i sreće. Zidovi i plafoni obojeni žutom nijansom doprineće da soba deluje osvetljenija i veća. Koristite detalje u zelenkastim tonovima jer čine prostor dinamičnijim i osvežavajućim. Uz sve ovo dodatni elementi poput zanimljivih polica, sprava za rekreaciju i modernih foteljica zaista će učiniti da dečja soba zaiskri novom energijom. Vaše dete će sigurno sa više volje raditi domaće zadatke i čitati obaveznu lektiru.

NEOBIČNO
Uvek i iznova rađaju se nove ideje za dečje sobe. I taman ste se odlučili da je uradite na jedan način, i onda Vam se dopalo nešto potpuno drugačije. To je sve u redu, pošto je zaista veliki izbor noviteta za ove sobe i stalno se pojavljuju na tržištu. Primena takozvane kontrastne šeme u enterijeru daće odlične rezultate. Kombinujte zidove u različitim bojama poput zelene, plave i ljubičaste, sa detaljima u vidu velikih slova u žutoj i crvenoj boji. Sve će delovati potpuno nesvakidašnje i originalno. Deca će rado boraviti u ovakvim sobama, pošto im deluju zanimljivo i interesantno. Uvek mogu da istražuju nešto novo, i da upotrebom novih detalja na plafonu i zidovima, prave svoje kreacije.

BARBI
Mame jednostavno predosećaju šta njihove devojčice vole i žele. Često me konsultuju po pitanju dečjih soba i odabira šarenih tapeta i sa kakvim se kombinacijama slažu. U ovakvim sobama slobodno možete jedan ceo zid ili samo njegov deo da dekorišete šarenim tapetom sa cvetnim motivima ili lepim šarama u lila tonovima. Ostale zidove, kao i plafon obojite u pink nijansu, možete upotrebiti i svetliji i tamniji ton. U ovakvom enterijeru lepo će delovati plavi detalji na jastučićima i po obodu tepiha.

Izvor: Zena.Blic.rs