Kutak za musku populaciju


Kutak za musku populaciju

Uređivanje doma više nije isključivo "ženski fah", sve je više muškaraca koji svoj kutak žele da dekorišu u mačo maniru. Stručnjaci savetuju da istaknu lepotu doma i bojama i materijalima naglase muževnost, snagu, avanturistički i sportski duh koji krasi većinu predstavnika jačeg pola.

Za razliku od žena, muškarci svoj dom opremaju tamnim nameštajem, oni konzervativnijeg ukusa odlučuju se za puno drvo koje asocira na snagu i stabilnost, dok mlađi biraju metal, staklo, plastiku... Sve nijanse braon boje, kao i crna, siva, tamnije plava i zelena, oslikavaju mušku energiju, a eventualna monotonija u prostoru se može efikasno razbiti pomoću bordo i bež tonova.

Kada su materijali u pitanju, jači pol ceni garniture i fotelje od prave kože i najveću pažnju pridaje dnevnom boravku, gde je sve podređeno udobnosti i druženju sa prijateljima.

Kuhinja najčešće je opremljena samo neophodnim uređajima, enterijeristi predlažu za muške ambijente crne, tamno braon, srebrno-sive ili bele frontove. Spavaća soba osim komfornog francuskog ležaja obavezno ima TV i muzičke uređaje, jer na tome većina muškaraca insistira.

Kada su detalji u pitanju, jači pol ne voli zavese, jastučiće, stolnjake... već akcenat stavlja na bar sa pićem, police za vino, sportske rekvizite, tehničke inovacije koje već na prvi pogled jasno "govore" da je posetilac došao u muški prostor.

Izvor: Novosti.rs