Kupatilo sa stilom


Kupatilo sa stilom

Dekorateri su kupatilo poslednjih godina "pretvorili" u oazu lepote, stila i udobnosti, a naročitu pažnju posvećuju pločicama.

U ovom delu doma provodimo najviše vremena, posle spavaće i dnevne sobe, i trebalo bi da ga uredimo tako da se u njemu osećamo prijatno.

Trend jarkih boja dominira i u kupatilu, međutim on je ove sezone oplemenjen i floralnim motivima, mozaikom, kombinacijom različitih nijansi i dezena.

Akcenat je na živopisnom i dinamičnom koloritu, pri čemu su zidovi i pod jasno izdvojene celine, kao i deo oko lavaboa, toaleta, kade...

To se postiže različitim bojama pločica, bordurama ili jednobojnim pločicama različitih dimenzija (po pravilu su većih dimenzija na podu, a manjih ili u vidu mozaika na zidovima).

Cveće kao detalj na pločicama je ove sezone hit u kupatilskom enterijeru, ovaj tradicionalno ženstven i romantičan motiv ne mora da šalje takvu poruku, sve zavisi od boja i ukupnog ambijenta. Floralni motivi mogu da budu vrlo diskretni na borduri oko lavaboa, kade ili toaletne šolje i bidea, a mogu biti i preko čitavog zida.

Izvor: Novosti.rs