Kreveti koji vam pružaju veći kofor


Kreveti koji vam pružaju veći kofor

Kružni kreveti deluju zavodljivo i provokativno, a istovremeno elegantno i uzbuđujuće.

U tržišnoj ponudi skoro da ih i nema, ali se isto tako mogu izvesti po nacrtu i u potrebnim dimenzijama. Čini ih pun krug koji je prečnika 230 cm do 240 cm, a može biti izveden sa uzglavljem ili bez njega, u slobodno stojećoj formi. Mogu biti modernog dizajna, blago minimalistički, ali isto tako i izvedeni u klasičnijem stilu sa tapaciranim uzglavljem i stilizovanim detaljima. Često ih koriste moderni urbani parovi, koji žele malo dinamičniju i drugačiju spavaću sobu. Vaš položaj u spavanju i leškarenju nikada ne mora da bude isti, pošto ovakvi kreveti dozvoljavaju da često menjate ustaljeni položaj i birate neki drugi.

DINAMIKA U SOBI
Ukoliko imate tačno mesto u sobi gde ćete postaviti svoj kružni krevet, onda se možete poigrati sa dekoracijom plafona iznad njega.

U BOJI
Zanimljiva spavaća soba sa svetlim hrastovim podom i belim zidovima, uz pomoć žutih detalja na plafonu delovaće potpuno drugačije. Ovde je veoma bitna simetrija koju ćete postići sa slikom na plafonu. Bilo bi dobro da bude istih dimenzija kao i krevet, i sa pravilnim koncentričnim krugovima. Žute detalje možete diskretno ponoviti i na manjoj zidnoj površini u blizini ležaja. Krevet tapacirajte u kožu ili štof tamno braon boje. Dobićete veoma elegantnu sobu bez suvišnih detalja.

BELO
Bele kombinacije su uvek bile veoma dobre, ukoliko se Vi u takvom prostoru osećate dobro. To je veoma bitno pošto potpuno beli enterijeri nisu za svakoga. U ovoj varijanti plafon je obojen u belu boju i blago akcentovan kaskadama. Krevet možete izvesti oblažući drvenu konstrukciju belom kožom ili u materijalu. Sve upotpunite zavesama od prozračnog organdina i imaćete lep ugođaj u sobi.

DEKORACIJE SA SVETLOM
Pravljenje intimne atmosfere u spavaćim sobama sa kružnim krevetom može biti vrlo primamljivo. Jedan od načina je svakako spuštanje plafona u krugu iznad samog kreveta, u širini malo većoj od samog ležaja, i postavljanjem zvezdanog neba u vidu malih svetiljki koje će lepo trepereti i davati prigušeno svetlo. Krevet bogato dekorišite posteljinom koja ležerno pada preko krajeva i koristite različite ukrasne jastučiće. Sve će veoma lepo delovati i sa belom posteljinom.

KOMBINACIJE SA CRVENOM
Crvena je uvek bila zahvalna za spavaće sobe, baš zbog svoje erotičnosti i izazovnosti. Oduvek je bila boja ljubavi i intrige, tako da je možete slobodno kombinovati sa belom i crnom bojom. Veoma simpatično deluje kružni krevet sa dekorativnim ukrasnim mašnicama u crvenoj boji postavljenim po njegovom obodu. Uz svilene jastuke u crvenoj i crnoj boji sve će delovati bajkovito. Svoj kružni krevet možete ogrnuti i zavesom u vidu baldahina, koju ćete u toku dana razmaknuti. Ovakav detalj će doprineti da Vam soba uvek izgleda drugačije i vrlo zanimljivo. Crvenu možete kombinovati i sa crnom bojom. Prelepo će izgledati satenska posteljina u crvenoj boji, u kontrastu sa wenge bojom oboda kreveta.

KLASIKA
Pravi kraljevski krevet, glamurozan i veličanstven. E sada, ovakav kružni krevet možete postaviti svakako u stilski nameštenu sobu, ali isto tako i u minimalistički obrađen enterijer, sveden, u beloj ili pastelnoj nijansi. Sam krevet će biti detalj za sebe i ukras u prostoru. Svilena posteljina, štepani prekrivači i kićanke su nešto što ga čine još raskošnijim.

Izvor: Zena.Blic.rs