Komode za svačiji ukus


Komode za svačiji ukus

Da li vam komode služe kao neminovnost u dnevnom boravku, za ukras, ili ste se opredelili za nešto više od toga.....funkcionalno, elegantno i nesvakidašnje rešenje? Veoma često se enterijeri opterećuju glomaznim komadima nameštaja i visokim plakarskim elementima, koji vam zauzimaju veći deo prostorije i po visini i po širini. Uvek se plašimo da nećemo imati dovoljno mesta za odlaganje, a u stvari zadržavamo i mnogo nepotrebnih stvari.

Lagane, elegantne komode sa policama i fiokama su odlično rešenje za dnevne sobe i trpezarije. Ponekad se može naći i u komotnijem hodniku i poslužiti odlaganju raznih potrepština. U svakom slučaju predstavljaju jak dekorativni elemenat u prostoru ukoliko ih osmislite na pravi način.

MODERNI KOMADI
Obično su pravougaonog oblika, ali sa interesantnim detaljima, poput neobičnih furnira na panelima vrata ili nesvakidašnjih ukrasnih metalnih nogica. Mogu biti u raznim bojama počev od crno belih varijanti, pa do kombinacije sa različitim furnirima. Sve deluju interesantno i nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za malo boje na njima.Veoma zanimljivo deluju i ručice u različitim tonovima na beloj komodi.

RETRO IZGLED
Međutim komode mogu biti i u veoma popularnom retro izgledu sa zaobljenim ivicama i nepravilnih oblika. Nostalgični pogled u prošlost ili samo neka prohujala vremena....potreba za oživljavanjem starih stvari, sećanje na razuzdane šezdesete godine.....sve to odlikuje sadašnji retro izgled. Nekada stilske teške komode sada pronalaze svoj život u novom ruhu, obučene i sofisticirane sa mekom elegancijom i prefinjenom notom. Preovladavaju meki i zaobljeni oblici mnogo suptilnije izrađeni i prilagođeni modnom trendu.Tako da veoma često možete pronaći komode sa štampanim fotografijama idola šezdestih godina, prošarane interesantnim printovima ili ručno oslikane. Izrađuju se u svim bojama počev od svetlo plave, bele , crvene i antracit. Uglavnom su visokog sjaja sa elegantnim nogama i bez suvišnih detalja i ukrasa. Kombinuju se veoma dobro uz sve stilove, a naročito lepo izgledaju u modernim enterijerima.

SAVET
Ukoliko imate staru, zaboravljenu komodu, obojite je u omiljenu nijansu i izgledaće veselo i primamljivo. Još zanimljivije : poslužite se bojama za drvo i oslikajte svoju komodu neobičnim cvetnim motivima ili samo uzdužnim prugama. Delovaće prelepo.

Izvor: Zena.Blic.rs