Koloritno rešenje za dvosoban stan


Koloritno rešenje za dvosoban stan

Kupili ste dvosoban stan u "sivoj gradnji" i sada bi trebalo da krenete dalje. Zidovi su omalterisani, kao i plafoni i izvedene su potrebne instalacije. Takođe je urađena i cementna košuljica u podu.....i šta sada? Ukoliko ste imali sreće da tačno predvidite raspored elemenata u kuhinji, onda je to dobro. Međutim i ukoliko niste uz neke prepravke i izmeštanje cevi dobićete zadovoljavajuće rešenje. Sledeće slike prikazuju jedan moderan, urbani stan za mlađi bračni par sa predlogom na koji način da ga opreme i koje boje da koriste.

ZIDOVI
Najbolje rešenje za manje stanove su bele zidne i plafonske površine, bez preteranog detaljisanja u plafonima i njihovim oblaganjem raznim dekorativnim pločama. Pokušajte da zadržite visinu prostorije koja vam je data i da se opredelite za čistu belu nijansu zida. Ukoliko vam je spušten plafon već izveden, onda upotrebite ugradne četvrtaste plafonske svetiljke sa uskim metalnim ramom u simetričnom rasporedu.

POD
Iskoristite mogućnost novih podnih obloga od poliuretanskih smola koji se odlikuju velikom čvrstoćom, besprekornim izgledom i lakim održavanjem. Deluju luksuzno i ekstravagantno ukoliko ih oplemenite sa sjajnim česticama. Postavite ga u celom stanu, dok samo pod u spavaćoj sobi može biti od parketa. Takođe ukoliko više volite keramiku ili veštački kamen, postavite ih u celom ambijentu bez prekidanja u jednostavnom pravolinijskom slogu. Najbolje je da se opredelite za bele ili drap tonove, jer će prostor delovati šire i komotnije.

KUHINJA
Kuhinju izvedite u kombinaciji bele boje i zelenih kivi tonova. Zelene boje doprinose podizanju energije u ambijentu i deluju osvežavajuće. Ovakvi stanovi zanimljivo deluju sa manjim pultom prema dnevnom boravku. Na zid kuhinje postavite kombinaciju crno – belih mozaik pločica sa zeleno bojenom oblogom od medijapana. Frontove kuhinje, kao i čelo šanka izvedite u medijapanu bojenom poliuretanskim lakom u visokom sjaju (kao ogledalo). Dobićete odlične refleksije i više svetla.

DNEVNA SOBA I TRPEZARIJA
U dnevnoj sobi Vam predlažem postavljanje udobne sofe za sedenje sa produženim delom. Odlično će izgledati u kombinaciji boje peska sa crnim postoljem i raznobojnim ukrasnim jastucima. Ispred nje postavite jednostavan beli klub sto u obliku ćiriličnog slova P. Preko puta ubacite dva veća crvena taburea za sedenje sa manjom jajastom foteljicom modernog dizajna u crno – beloj kombinaciji. Na prozore postavite neupadljive draperije sa zavesama, u drap i bež tonovima. Za trpezariju predlažem jednostavan beli kružni sto od metala sa centralnom nogom i četiri moderne plastične stolice u crnoj boji. Sve više se ovakvi stolovi mogu naći i u tvrdoj plastici sa gornjom glatkom površinom. Pokušajte da izaberete stolice koje imaju određeni fazon i deluju lagano i vazdušasto u prostoru.

SPAVAĆA SOBA
Idealno bi bilo da postavite krevet sa baldahinom. Deluje veoma romantično i bajkovito. Najbolje je da ga napravite prema crtežu i dimenzijama sobe i da ga izvede stolar. Dobro će delovati u wenge boji sa belim zastorima i šarenom satenskom posteljinom. Ovde možete samo jedan zid sobe obojiti u kivi nijansu, koja se već pojavljuje u stanu.

KUPATILO
Izvedite ga u beloj boji sa sjajnim i mat keramičkim pločicama. Izaberite za zid pravougaone, sjajne ploče dimenzija 20 x 60 cm ili 30 x 60 cm i postavite ih u ortogonalnom rasporedu celom visinom prostorije. Za ovakve stanove tuš kabina je jedno od boljih rešenja, jer uvek deo pored nje možete iskoristiti za odlaganje peškira i jednostavno imate više mesta.

Izvor: Zena.Blic.rs