Karo motiv u jesenjem dekoru


Karo motiv u jesenjem dekoru

Živopisne kockice idealne su za hladniji period godine jer u vizuelnom smislu unose toplinu, pa nije slučajno što vuneni prekrivači i zimski džemperi imaju ovaj uzorak

PRVA asocijacija na karo dezen svakako nije uređenje doma i enterijer, ali dekorateri su se opredelili da ove jeseni i zime akcenat stave baš na ovaj zanimljiv motiv.

Živopisne kockice idealne su za hladniji period godine jer u vizuelnom smislu unose toplinu, pa nije slučajno što vuneni prekrivači i zimski džemperi imaju ovaj uzorak. Osim toga, karo deluje dinamično i na malom, a posebno na velikom prostoru poput zida, tepiha ili garniture za sedenje i zavesa, tako da jesenjoj melanholiji nema mesta u domu.

Ovaj zanimljiv dezen deluje interesantno i u obliku detalja, abažura na stonoj lampi, dekorativnih jastuka, mebla na fotelji ili tabureu... Karo kao interesantan kontrast deluje šik u modernom ambijentu, a harmonično i skladno u domu uređenom u klasičnom i seosko-planinskom stilu.

U pogledu kolorita dekorateri su dozvolili apsolutnu slobodu. Osim klasične karo crveno-crne kombinacije, vrlo efektno deluje i crno-bela kombinacija, kao i sivo, braon, bež, pink, žuta ili zelena u kombinaciji sa crnom.

Izvor: Novosti.rs