Kako vitrinama možete da ukrasiite dom


Kako vitrinama možete da ukrasiite dom

Vitrine su uvek bile ukras u stanovima i kućama. Navikli smo da su im prednje strane od providnog stakla, ravnog i svedenog, bez mnogo detalja. Sledeći primeri pokazuju neke druge ideje i rešenja.

CVETNA BIBLIOTEKA
Ukoliko imate zid u sobi koji je ispresecan prozorima i klima-uređajem pretvorite ga celom dužinom u ukrasnu višedelnu vitrinu za odlaganje stvari koje baš ne želite da se vide u prostoriji. U jednom delu zida izvedite visoku vitrinu dubine min. 30 cm, na čijem je prednjem panelu, iznad stakla, postavljen neizbežni klima-uređaj. Vrata uradite u belom peskirnom staklu.

SA OGLEDALIMA
Možda više volite da vam se stvari u dnevnom boravku ne vide. I opet imate jedan nedefinisan zid. Obložite ga u celosti u medijapanu, sa formiranjem tri celine u vidu vitrina sa ogledalima. Jedan deo ispod ogledala iskoristite za postavljanje fioka.

VITRINA KAO DETALJ
Ovo rešenje se koristi kada u prostoriji imate na nekim mestima pravougaona ispupčenja na zidovima koja su izvedena celom visinom prostorije. Ne biste hteli da tu bude stub, ali ni da ostane tako. Pošto ne možete da ga sakrijete, onda ga naglasite sa postavljanjem vitrine, u istoj širini i visini koliki je polustub na zidu. Vitrinu možete izvesti u dubini 35-40 cm. Prednju stranu uradite u peskirnom staklu.

NEISKORIŠĆENA NIŠA
Skoro svako u stanu ima jedan deo zida koji je malo uvučen u odnosu na ostatak prostorije. Lepa rešenja dobijaju se opet sa vitrinama između kojih je postavljena masivna profilisana komoda. Vitrine su slobodno stojeće i niže su od plafona. Izvedene su u dvodelnoj varijanti sa gornjim delom od providnog stakla u koje je urezana šara lepe geometrijske forme.

IZvor: Zena.Blic.rs