Kako ocistiti kompjuter


Kako ocistiti kompjuter

Nabavite sprej za monitor
Nabavite mekanu krpicu i sprej za čišćenje monitora, specijalne maramice za brisanje računara, a možete da koristite i alkohol. Za brisanje ekrana i plastičnih delova poslužiće vam i besprekorno čista i dobro oceđena magična krpa.

Istresite mrve iz tastature
Okrenite tastaturu i istresite mrvice i prašinu koja se zavukla između tipki. Za detaljnije čišćenje upotrebite komprimovani vazduh u spreju, koji će izduvati nečistoću. Tipke ne vadite iz ležišta jer mogu da se polome, a pitanje je i da li ćete uspeti da ih vratite na mesto. Tastaturu na kraju obrišite vlažnom krpom.

Miša čistite štapićima za uši
Ako imate optički miš, skinite naslage nečistoće sa optičkog senzora, na kom se i nakupi najviše prašine. Stari tipovi miševa čiste se tako što se prvo izvadi i očisti kuglica, a onda i točkići na koje ona naleže. Najbolje je da koristite štapiće za uši ili čačkalice.

Ne kvasite delove kućišta
Kućište kompjutera se najteže čisti, a kablovi, hard-diskovi, grafičke ploče i ostali delovi računara najviše privlače prašinu. Kada s kućišta skinete stranice, pažljivo usisajte unutrašnjost da ne biste oštetili kablove ili neki deo. Ne koristite vodu, sprejove ni vlažne krpe. Ventilatore očistite komprimovanim vazduhom.

Izvor: Zena.Blic.rs